Lošimų organizatorių laukia pokyčiai – gali susidurti su sunkumais

Netrukus lošimų organizatoriams gali tapti kur kas sunkiau gauti leidimą uostamiestyje steigti lošimų organizavimo vietą. Klaipėdos miesto savivaldybės tarybai artimiausiu metu bus pateiktas svarstyti sprendimo projektas, kuriuo prašoma pakeisti Lošimų organizavimo vietos poveikio viešajai tvarkai, švietimui, kultūrai, visuomenės sveikatai, gyvenamajai aplinkai ir kriminogeninei situacijai konkrečių vertinimo kriterijų ir prašymų nagrinėjimo tvarkos aprašą.

Netrukus lošimų organizatoriams gali tapti kur kas sunkiau gauti leidimą uostamiestyje steigti lošimų organizavimo vietą.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Netrukus lošimų organizatoriams gali tapti kur kas sunkiau gauti leidimą uostamiestyje steigti lošimų organizavimo vietą.<br>A.Barzdžiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Darius Čiužauskas

Jan 17, 2024, 2:00 PM

Jį Taryba patvirtino 2022 metų rugsėjo 15 d.

Šiuos pokyčius inicijuoja Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos narys Raimondas Tamošauskas.

Vadovaujantis dabar galiojančiu aprašu, naujai steigiamos lošimų organizavimo vietos vertinimas atliekamas tik vertinant atstumus iki švietimo, sveikatos priežiūros įstaigų, bažnyčios ar religinės bendruomenės.

Šis atstumas turi būti ne mažesnis nei 100 metrų.

Pasak R. Tamošausko, įvedus naujus prašymų, dėl kurių sprendimus priima miesto Taryba, atidaryti ar steigti lošimų organizavimo veiklą, bus pateikta daugiau informacijos ne tik apie ja užsiimančią bendrovę. Bus atsižvelgta ir į vietos bendruomenės nuomonę.

„Taip pat nustatydama lošimo organizavimo vietų koncentracijos ribines vertes miesto rajonuose, miestas galės kontroliuoti šios veiklos plėtrą.

Lošimus organizuojančios bendrovės bus suinteresuotos teikti paramą Klaipėdos miesto sporto ir kultūros įstaigoms, dalyvauti priklausomybės nuo lošimų prevencijos programose“, – tikino R. Tamošauskas.

Prie privalomų kriterijų siūloma priskirti atstumus iki švietimo, sveikatos priežiūros įstaigų, bažnyčios ar religinės bendruomenės, gyvenamųjų patalpų savininkų sutikimus, jeigu lošimų organizavimo vietą ketinama atidaryti ar steigti pirmajame gyvenamojo namo aukšte.

Ketinant tęsti šią veiklą, papildomai prie privalomų kriterijų nuspręsta pridėti nusikaltimų ir administracinių nusižengimų, susijusių su viešosios tvarkos pažeidimais lošimo organizavimo vietoje, skaičiaus padidėjimą.

Bus vertinama konkrečios tokios vietos seniūnaitijos teritorija ir gretimos, jei iki jų ribų nuo lošimo vietos yra mažiau nei 100 metrų.

Šiose teritorijose išaugus minimų pažeidimų skaičiui, jei net ir nėra priežastinio ryšio su lošimais, siūloma lošimo vietų skaičių riboti ar nepratęsti jų organizavimui išduotų leidimų.

Kaip papildomas kriterijus įvardijamas gyvenamosios vietovės bendruomenės pritarimas. Teks gauti vietos seniūnaičio ar seniūnaičių sueigos sutikimą.

Bus atsižvelgta ir į lošimo vietų koncentraciją uostamiesčio rajonuose. Miegamuosiuose rajonuose ribinė tokia koncentracija būtų viena vieta 3000 gyventojų, miesto centre – 2000 gyventojų.

Jei rajone yra mažiau nei 2000 gyventojų, nustatoma nulinė koncentracija.

Taip pat bus vertinama, ar bendrovė, kuri kreipėsi dėl naujos lošimų organizavimo vietos steigimo ar sutikimo pratęsimo, teikė ar planuoja teikti paramą Klaipėdos miesto ir kultūros įstaigoms, ar dalyvauja priklausomybės nuo lošimų prevencijos programose.

Papildomiems kriterijams bus suteikiami vertės balai. Bendrą poveikio vertinimą atlieka Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Licencijų ir leidimų skyrius, susumuodamas balus.

Neatitinkant apraše numatytų privalomų kriterijų ir nesurinkus penkių balų už papildomus vertinimo kriterijus, Savivaldybės tarybos sprendimo projektas dėl sutikimo naujai atidaryti ar steigti lošimų organizavimo veiklą nerengiamas.

Antradienį šiam sprendimo projektui pritarė dauguma Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos Sveikatos ir socialinių reikalų komiteto narių.

Tai padaryta su sąlyga, kad vieną lošimų organizavimo vietą būtų galima steigti ir Smiltynėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.