Naujame sankcijų pakete – ribojimai Rusijos piliečiams dalyvauti kriptoturto įmonių valdyme

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) praneša, kad nuo ketvirtadienio įsigalioja draudimas Rusijos piliečiams ar Rusijoje gyvenantiems fiziniams asmenims tiesiogiai ar netiesiogiai eiti, kontroliuoti ar užimti bet kokias pareigas kriptoturto įmonių valdyme.

Rusijos piliečiams – ribojimai dalyvauti kriptoturto įmonių valdyme.<br>EPA-ELTA nuotr.
Rusijos piliečiams – ribojimai dalyvauti kriptoturto įmonių valdyme.<br>EPA-ELTA nuotr.
Rusijos piliečiams – ribojimai dalyvauti kriptoturto įmonių valdyme.<br>Unsplash nuotr.
Rusijos piliečiams – ribojimai dalyvauti kriptoturto įmonių valdyme.<br>Unsplash nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jan 17, 2024, 11:59 AM

Pasak FNTT direktoriaus pavaduotojo Audriaus Valeikos, šis draudimas netaikomas valstybės narės, Europos ekonominės erdvės šalies narės ar Šveicarijos piliečiams arba fiziniams asmenims, turintiems leidimą laikinai arba nuolat gyventi valstybėje narėje, Europos ekonominės erdvės šalyje narėje arba Šveicarijoje.

FNTT primena, kad tarptautinės sankcijos, nustatytos Jungtinių Tautų Saugumo Tarybos rezoliucijomis ir ES teisės aktais, Lietuvoje įgyvendinamos visa apimtimi ir tiesiogiai.

Siekiant išvengti galimų rizikų, finansų rinkos dalyviams bei kitiems sektoriams rekomenduojama atnaujinti klientų, kurių veikla susijusi su VASP, duomenis apie valdymo organus ir apie asmenis, tiesiogiai ar netiesiogiai einančius, kontroliuojančius ar užimančius bet kokias pareigas juridinio asmens, subjekto ar organizacijos, įsteigtos arba įregistruotos pagal ES valstybės narės teisę ir teikiančių minėtas paslaugas, valdymo organuose.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.