Tailande aptikto beveik 15 mln. tonų itin reikalingo metalo atsargų

Tailande aptikti beveik 15 mln. tonų ličio telkiniai, penktadienį, sausio 19 d., pranešė vyriausybės atstovas. Šis atradimas galbūt taps postūmiu karalystei įgyvendinti tikslą tapti regioniniu elektromobilių gamybos centru.

Litis yra pagrindinis komponentas gaminant akumuliatorius, naudojamus elektromobiliuose, taip pat išmaniuosiuose telefonuose ir kituose elektronikos įrenginiuose.<br>Robin Glauser/unsplash.com nuotr.
Litis yra pagrindinis komponentas gaminant akumuliatorius, naudojamus elektromobiliuose, taip pat išmaniuosiuose telefonuose ir kituose elektronikos įrenginiuose.<br>Robin Glauser/unsplash.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 19, 2024, 12:40 PM

Tai reiškia, kad Tailandas turi trečius pagal dydį ličio išteklius po Bolivijos ir Argentinos, tačiau kol kas neaišku, kiek jų galima panaudoti komerciniais tikslais.

14,8 mln. tonų ličio yra pasiskirstę dviejose atskirose vietovėse pietinėje Phang Nga provincijoje, televizijos stočiai „The Nation“ sakė vyriausybės atstovo spaudai pavaduotoja Rudklao Intawong Suwankiri. „Mėginame išsiaiškinti, kiek rastų išteklių galime panaudoti. Tam reikia laiko“, – sakė Rudklao.

Litis yra pagrindinis komponentas gaminant akumuliatorius, naudojamus elektromobiliuose, taip pat išmaniuosiuose telefonuose ir kituose elektronikos įrenginiuose.

Rugpjūčio mėnesį pareigas pradėjusi eiti ministro pirmininko Srettha Thavisino vyriausybė prioritetu paskelbė siekį paversti Tailandą regioniniu elektromobilių gamybos centru, atsižvelgiant į šalies įprastinių automobilių surinkimo patirtį.

Per Pasaulio ekonomikos forumo susitikimą Davose Srettha susitiko su pramonės lyderiais, įskaitant „Bosch“ pirmininko pavaduotoją, ir paragino juos investuoti į elektromobilių gamybą Tailande.

„Tai gera žinia. Tai galimybė Tailandui tapti savarankišku elektromobilių baterijų gamintoju“, – apie ličio atradimą sakė Rudklao.

2023 metų gruodį dvi Kinijos elektromobilių gamybos milžinės pareiškė, kad investuos 2,3 mlrd. bahtų (64 mln. JAV dolerių) į Tailando, kaip gamybos centro, plėtrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.