Arvydas Lekavičius. Dėl politikų prastumtų sprendimų gyventojams teks gerokai papurtyti pinigines

Kas gali būti bendro tarp dūrio premjerei Ingridai Šimonytei į nugarą ir liberalų ministro Simono Gentvilo prastumto automobilių patikrinimo keliuose, kurį nuo šiol galės atlikti aplinkosaugininkai, tikrinantys, ar išmetamosios dujos atitinka normas?

A. Lekavičius.<br>T.Bauro nuotr.
A. Lekavičius.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 30, 2024, 9:40 PM

Ogi tai, kad labiausiai kentės senais automobiliais važinėjantys kaimų ir mažų miestelių gyventojai, kurie keiksnos I.Šimonytę ir konservatorius.

Prieš važiuodamas kaimo žmogus nepatikrins, ar jo automobilis taršus. Čia ne alaus mėgėjas, kuris išmaukęs porą bokalų gali papūsti į prekybos centre pirktą alkotesterį ir nutarti, ar gali sėsti prie vairo.

O jau įkliuvus aplinkosaugininkams teks gerokai papurtyti piniginę. Ir ne tik dėl solidžios baudos – dar reikės savo lėšomis transportuoti mašiną, nes bus panaikintas techninės apžiūros pažymėjimas.

Net sunku įsivaizduoti, kiek dar teks pakloti meistrams.

Todėl šie nelaimėliai ir burnos prieš konservatorius ir I.Šimonytę, nes mažai kas žinos, kad tai ne jų, o S.Gentvilo iniciatyva.

O kur dar to paties S.Gentvilo prastumtas buitinių dujų balionų brangimas. Nuo šių metų standartinis balionas pabrango aštuoniais eurais. Jeigu kam nors atrodo nedaug, tai net 44 procentais. Degalinių tinklas „Jozita“ kvituose net nurodė, kad tie 8 eurai yra Tėvynės sąjungos-Lietuvos konservatorių įvestas akcizas dujoms buičiai.

Suklydo, bet netrukus pasitaisė – kartu ėmė minėti ir liberalus bei „laisviečius“. Ir ne be reikalo – juk idėja drastiškai didinti akcizą naftos dujoms atkeliavo iš Aplinkos ministerijos, kuriai vadovauja S.Gentvilas.

Niekam ne paslaptis, kad daugelis žmonių, kurie sriubai virti ar arbatinukui pakaitinti naudoja buitines dujas iš balionų, taip pat gyvena kaimuose ar mažesniuose miesteliuose. Ar po tokių valdžios akibrokštų jie balsuos už dabartinę valdančiąją koaliciją? Sunkiai tikėtina.

Tokius pokyčius sumąstę liberalai kažin ar praloš, nes ir iki šiol, skirtingai nei konservatoriai, neturėjo didelės paramos kaime.

Kita vertus, jiems ir taip 5 proc. barjeras artėjančiuose rinkimuose, kaip rodo apklausos, gali būti sunkiai įveikiamas. Užtat kol kas gali patyliukais prunkšti į kumščius – čia tai bent porą bombų vyresniesiems politikos broliams pakišome!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.