Trys įmonės atleidžia darbuotojus: vieni nemato išeities, kiti pritrūko darbų, tretiems kirto užsidariusios rinkos

Šalčininkų rajone įsikūrusi žemės ūkio bendrovė „Lietuviškas pienelis“ atsisveikina su 21 darbuotoju ir apie tai informavo Užimtumo tarnybą. Pranešimas apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą gautas vasario 2 dieną.

Darbų neteks būrys darbuotojų.<br>T.Bauro nuotr.
Darbų neteks būrys darbuotojų.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-05 12:14, atnaujinta 2024-02-05 13:31

„Lietuviškas pienelis“ vadovė naujienų agentūrą „Elta“ informavo, jog įmonė likviduojama.

„Nesuvedame galų, kasmet „einame į minusą“ ir nematome išeities. Pieno mažėja, statytojų mažėja, neapsimoka dirbti“, – „Eltai“ sakė bendrovės direktorė Virginija Julija Rabačiauskienė.

Pasak jos, dalis atleidžiamų darbuotojų yra pensinio amžiaus, dalis iškart įsidarbins kitoje bendrovėje.

Gruodį įmonėje dirbo 23 apdraustieji, jiems mokėtų atlyginimų vidurkis sudarė 1306 eurus (apie 900 eurų atskaičius mokesčius).

2005 m. įsteigta bendrovė 2022 m. gavo 3,44 mln. eurų pajamų, patyrė 103 tūkst. eurų grynųjų nuostolių.

Apie atleidžiamus darbuotojus pranešė ir gyvenamųjų bei negyvenamųjų pastatų statyba užsiimanti įmonė „Reston Group“. Ji planuoja atsisveikinti su 11 darbuotojų ir apie tai informavo Užimtumo tarnybą. Pranešimas apie numatomą grupės darbuotojų atleidimą gautas sausio 30 dieną.

Kaip „Eltai“ tvirtino „Reston Group“ direktorius Dovydas Kubilius, darbuotojai atleidžiami dėl darbų trūkumo. „Čia nėra nieko ypatingo. Dabar nėra darbų, kuriuos mes dirbame, ir viskas. Dabar yra darbų trūkumas“, – kalbėjo jis.

„Sodros“ duomenimis, vasario 2 d. bendrovė turėjo 21 darbuotoją. Lapkritį jiems mokėtų atlyginimų vidurkis sudarė 475,51 euro (apie 368,52 eurus atskaičius mokesčius).

Juridinių asmenų registro duomenimis, „Reston Group“ akcininkai yra Giedrius Navickas, Dovydas Kubilius ir Evaldas Urvakis.

2017 m. įsteigta bendrovė užpernai gavo beveik 1,1 mln. eurų pajamų, tačiau pelno neuždirbo – nuostolis siekė 42 tūkst. eurų.

Apie ketinimus atleisti darbuotojus Užimtumo tarnybą informavo Vilniaus mieste įsikūręs kompiuterių konsultacinė veikla užsiimančio „Oracle East Central Europe“ filialas. Jis numato atsisveikinti su 22 darbuotojais. Pranešimas apie numatomą darbuotojų atleidimą gautas sausio 26 dieną.

„Sodros“ duomenimis, vasario 5 d. bendrovė turėjo 37 darbuotojus. Gruodį jiems mokėtų atlyginimų vidurkis sudarė 7120 eurų (apie 4308 eurus atskaičius mokesčius).

„Oracle East Central Europe“ filialas Lietuvoje buvo įkurtas 2002 m. ir yra JAV programinės įrangos gamintojų „Oracle“ atstovas šalyje.

Registrų centro duomenimis, 2022–2023 finansiniais metais „Oracle East Central Europe“ apyvarta siekė 89,7 mln. JAV dolerių, o pagrindinės veiklos pelnas – 1,86 mln. dolerių.

Bendrovės pateiktoje finansų ataskaitoje teigiama, kad 2023 m. bendrovės apyvarta buvo 42 proc. mažesnė, o veiklos pelnas – 41 proc. mažesnis nei 2022 m., taip pat per šį laikotarpį 9 proc. sumažėjo darbuotojų. Dokumente paminima, kad tokį sumažėjimą nulėmė pasitraukimas iš Rusijos ir Baltarusijos rinkų.

„2022 m. kovą „Oracle“ pasitraukus iš Rusijos Federacijos ir Baltarusijos rinkų, metų apyvarta ir pelnas sumažėjo“, – teigiama „Oracle East Central Europe“ ataskaitoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.