FNTT teigia, kad tyrė Š. Stepukonio pavedimus per „Payserą“, tačiau tyrimas buvo nutrauktas

Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnyba (FNTT) praneša, kad 2022 metais atliko ikiteisminį tyrimą dėl įtartinos piniginės operacijos per „Payserą“, susijusios buvusiu „BaltCap“ partneriu Šarūnu Stepukoniu. Visgi, pasak FNTT, tyrimas buvo nutrauktas.

FNTT teigia, kad tyrė Š. Stepukonio pavedimus per „Payserą“, tačiau tyrimas buvo nutrauktas<br>Lrytas.lt fotomontažas
FNTT teigia, kad tyrė Š. Stepukonio pavedimus per „Payserą“, tačiau tyrimas buvo nutrauktas<br>Lrytas.lt fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-06 18:31

„2022 metais FNTT gavo informaciją apie įtartiną piniginę operaciją iš finansų įstaigos „Paysera“, susijusią su Šarūnu Stepukoniu. Atlikus gautos informacijos analizę, buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamu būdu gauto turto legalizavimo. Įšaldytas asmens turtas, esantis minėtos įmonės sąskaitoje“, – rašoma FNTT išplatintame pranešime.

FNTT teigimu, atlikus būtinus ikiteisminio tyrimo veiksmus, 2022 metais tyrimui vadovavęs Vilniaus apygardos prokuratūros prokuroras priėmė sprendimą nutraukti ikiteisminį tyrimą nustačius, kad nepadaryta veika, turinti nusikaltimo požymių.

ELTA primena, kad privataus kapitalo fondų valdytojas „BaltCap“ kreipėsi į teismą dėl buvusio partnerio Lietuvoje Šarūno Stepukonio, lošimų bendrovės „Olympic Casino Group Baltija“ ir jos akcininkės Estijoje „OB Holding 1“, iš kurių bando prisiteisti 16,6 mln. eurų.

„BaltCap“ sutartį su Š. Stepukoniu nutraukė pernai lapkritį ir iškart kreipėsi į teisėsaugą po to, kai nustatė veiklos pažeidimų tvarkant jo vadovaujamo fondo finansus. Tyrimą dėl Š. Stepukonio veiklos kontroliuoja Europos Prokuratūra, jį atlikti pavesta Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT).

Įtariama, kad iš viso Š. Stepukonis galėjo pasisavinti apie 30 mln. eurų.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Aleksandras Nemunaitis tvirtina, kad Š. Stepukonis šiuo metu savanoriškais pagrindais kariauja Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.