A. Bilotaitė: dėl Š. Stepukonio veiklos nesuveikė tam tikri mechanizmai

Vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė tikina, kad dėl buvusio „BaltCap“ partnerio Šarūno Stepukonio galimai pasisavintų ir praloštų pinigų, nesuveikė „tam tikri mechanizmai“ tiek iš finansų rinką prižiūrinčių institucijų pusės, tiek iš paties fondo. Politikė žada plačiau visą situaciją pristatyti savaitės pabaigoje vyksiančios spaudos konferencijos metu.

A.Bilotaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
A.Bilotaitė.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ignas Dobrovolskas

Feb 7, 2024, 1:54 PM

„Penktadienį spaudos konferencijos metu bus pristatyta išsamiai visa situacija. Žvelgiant į ją, reiktų atskirti kurios institucijos atsakingos už finansų rinkos institucijų priežiūrą. Akivaizdu, kad tam tikri mechanizmai, tiek pačio fondo, tiek kalbant apie finansų rinką prižiūrinčias institucijas, nesuveikė“, – trečiadienį prieš Vyriausybės posėdį žurnalistams kalbėjo A. Bilotaitė.

„Kas susiję su mūsų tyrimu, tai Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba šiuo metu persižiūri visus atvejus išsamiai ir pateiks savo vertinimus ir sprendimus“, – tvirtino ji.

ELTA primena, kad privataus kapitalo fondų valdytojas „BaltCap“ kreipėsi į teismą dėl buvusio partnerio Lietuvoje Š. Stepukonio, lošimų bendrovės „Olympic Casino Group Baltija“ ir jos akcininkės Estijoje „OB Holding 1“, iš kurių bando prisiteisti 16,6 mln. eurų.

„BaltCap“ sutartį su Š. Stepukoniu nutraukė pernai lapkritį ir iškart kreipėsi į teisėsaugą po to, kai nustatė veiklos pažeidimų tvarkant jo vadovaujamo fondo finansus. Tyrimą dėl Š. Stepukonio veiklos kontroliuoja Europos Prokuratūra, jį atlikti pavesta Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybai (FNTT).

Įtariama, kad iš viso Š. Stepukonis galėjo pasisavinti apie 30 mln. eurų.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Aleksandras Nemunaitis tvirtina, kad Š. Stepukonis šiuo metu savanoriškais pagrindais kariauja Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.