Keičiasi VMVT aptarnavimo tvarka: ką svarbu žinoti

Valstybinėje maisto ir veterinarijos tarnyboje (VMVT) vykstant struktūriniams pokyčiams, nuo vasario 15 d. keisis gyventojų ir verslo subjektų aptarnavimo tvarka: telefonu ir žodžiu gautos nesudėtingos užklausos atsakomos tą pačią dieną, sudėtingesniais klausimais konsultacijos teikiamos raštu, informacijai ir konsultacijoms įvedamas vienas el.pašto adresas, kuriuo bus galima kreiptis visais iškilusiais klausimais.

VMVT vykstant struktūriniams pokyčiams, nuo vasario 15 d. keisis gyventojų ir verslo subjektų aptarnavimo tvarka.<br>V.Balkūno nuotr.
VMVT vykstant struktūriniams pokyčiams, nuo vasario 15 d. keisis gyventojų ir verslo subjektų aptarnavimo tvarka.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

VMVT inf.

Feb 14, 2024, 1:57 PM, atnaujinta Feb 14, 2024, 1:59 PM

Atsakymas telefonu – tą pačią dieną

Bendro pobūdžio konsultacijos telefonu apie VMVT teikiamas paslaugas bus vykdomos trumpuoju numeriu 1879 (gali būti taikomi padidinti tarifai) arba +370 5 242 0108 (tinka ir skambinant iš užsienio).

Į asmenų prašymus telefonu atsakoma tą pačią darbo dieną. Jeigu į telefonu pateiktą asmens prašymą dėl jo sudėtingumo negalima atsakyti tą pačią darbo dieną, tuomet besikreipiančiam asmeniui sudaroma galimybė išdėstyti prašymą raštu.

Gyvai – iš anksto užsiregistravus

Kaip ir iki šiol, gyventojai ir verslo subjektų atstovai VMVT padaliniuose galės gauti gyvūnų ūkinių gyvūnų bei gyvūnų augintinių registravimo paslaugas, pateikti dokumentus. Tačiau siekiant efektyviau išnaudoti VMVT specialistų darbo laiką, nuo vasario 15 d. susitikimui padaliniuose reikės registruotis iš anksto telefonais 1879 arba +370 5 242 0108. Vėliau planuojama įdiegti ir elektroninę laiko rezervacijos sistemą asmenims planuojantiems atvykti į VMVT padalinį.

Gyventojai, kaip ir iki šiol, VMVT padaliniuose taip pat galės palikti mėginius valstybės stebėsenos tyrimams (sumedžiotų šernų mėginiai ir kt.). Mėginių palikimui nereikės laiko rezervuoti iš anksto, tačiau būtina tą padaryti asmenų aptarnavimo padalinio nustatytu darbu laiku. Padalinių darbo laikus galima rasti čia. Informacijai ir konsultacijoms – vienas adresas info@vmvt.lt

Tiems, kurie taupydami laiką konsultacijas ar reikalingą informaciją nori gauti el.paštu, nuo vasario 15 d. galės kreiptis vienu el.pašto adresu info@vmvt.lt. Taip pat išlieka galimybė kreiptis į VMVT specialistus per sistemą E.pilietis, e. pristatymo sistemoje ir registruotu paštu adresu: Siesikų g. 19, Vilnius.

Vienas svarbiausių VMVT veiklos prioritetų yra verslo konsultavimas, supažindinimas su teisės aktų reikalavimais, metodinės pagalbos teikimas, kuri palengvina verslo veiklą. Norint sudaryti kuo palankesnes galimybes gauti visą informaciją, sumažinti interpretavimo klaidų ir turėti galimybę ją pasitikrinti kiekvieną kartą prireikus, sudėtingesnės konsultacijos bus fiksuojamos ir perduodamos raštu. Tokias konsultacijas galima gauti ne tik el.paštu, bet ir registruotu paštu.

Nauja VMVT struktūra – funkcijoms atskirti

Vasario 15 dieną baigiasi praėjusiais metais pradėti VMVT struktūriniai pokyčiai, kurios metu atskirtos tokios funkcijos kaip licencijų išdavimas, rizikos vertinimas, kontrolės planavimas, kontrolės vykdymas bei sankcijų skyrimas. Po pertvarkos išduoti leidimą ūkio subjekto veiklai, nustatyti jo riziką bei kontrolės dažnumą, vykdyti šio subjekto kontrolę ir skirti nuobaudas bus patikėta atskiriems tarpusavyje nesusijusiems padaliniams,  pavaldiems skirtingiems vadovams. Ligšioliniai 10 teritorinių departamentų apjungiami į 6 stambesnius teritorinius padalinius: Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Panevėžio, Šiaulių, Alytaus. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.