Parduotuvių lentynose jau pakvipo lietuviškomis daržovėmis – pomidorai šiemet pigesni

„Maximos“ parduotuvėse pirkėjai jau gali įsigyti šviežių lietuviškų Elektrėnų rajone, Kietaviškėse, užaugintų daržovių – trumpavaisių agurkų bei pomidorų.

​“Maximos“ parduotuvėse pirkėjai jau gali įsigyti šviežių lietuviškų daržovių.<br>Asociatyvi J.Stacevičiaus nuotr.
​“Maximos“ parduotuvėse pirkėjai jau gali įsigyti šviežių lietuviškų daržovių.<br>Asociatyvi J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 14, 2024, 2:20 PM, atnaujinta Feb 14, 2024, 2:21 PM

Jų derlius kol kas nėra toks gausus kaip pavasarį, tačiau skonio ir kvapo savybėmis jis niekuo nenusileidžia pavasarinėms daržovėms. Pasak prekybos tinklo „Maxima“ Komunikacijos ir korporatyvinių ryšių departamento direktorės Indrės Trakimaitės-Šeškuvienės, pirkėjai labai laukia pirmojo šviežių daržovių derliaus – vasario pradžioje, kai Kietaviškių šiltnamiuose uždera pirmosios daržovės, pardavimai pradeda kopti aukštyn ir auga iki pat birželio pabaigos.

„Agurkais ir pomidorais prekiaujame visus metus – agurkų įsigyjame iš Graikijos, Ispanijos, Turkijos ūkių, o pomidorai į parduotuvių lentynas atkeliauja iš saulėtosios Ispanijos, Turkijos bei Maroko. Ypač vertiname draugystę su vietos tiekėjais, visuomet pastebime ir išskirtines pirkėjų simpatijas Lietuvos ūkių produkcijai. Jau dabar pirkėjams galime pasiūlyti pirmųjų Lietuvoje užaugintų agurkų ir pomidorų – žiemai persiritus į antrą pusę, šių šviežių lietuviškų daržovių duetas yra tarsi pavasario šauklys“, – pranešime sakė I. Trakimaitė-Šeškuvienė.

Šiemet pirmųjų lietuviškų pomidorų „Maximoje“ pirkėjai galėjo įsigyti jau vasario pradžioje – tai yra apie 1,5 mėnesio anksčiau nei pernai.

Kietaviškių ūkyje auga kelios agurkų veislės ir 14 skirtingų pomidorų veislių, kurios skiriasi forma, spalva, dydžiu, skoniu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.