Šiam mokesčiui sumokėti liko ketvirtadienis – tokią prievolę turi tūkstančiai gyventojų ir įmonių

Ketvirtadienis, vasario 15 d., yra paskutinė diena, kuomet mokestį išskaičiuojantys asmenys gali pateikti detalius duomenis apie per 2023 metus gyventojams išmokėtas A ir B klasės išmokas. Įmonės ir gyventojai taip pat turi deklaruoti savo turimą ir (ar) perimtą komercinės paskirties nekilnojamąjį turtą (NT) ir sumokėti mokestį už praėjusius metus, primena Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI).

Anot VMI, duomenis apie metines gyventojams išmokėtas išmokas pateikti dar turi beveik 20 tūkst. mokesčių mokėtojų (15 proc.).<br>V.Skaraičio nuotr.
Anot VMI, duomenis apie metines gyventojams išmokėtas išmokas pateikti dar turi beveik 20 tūkst. mokesčių mokėtojų (15 proc.).<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-15 12:32, atnaujinta 2024-02-15 12:36

Anot VMI, duomenis apie metines gyventojams išmokėtas išmokas pateikti dar turi beveik 20 tūkst. mokesčių mokėtojų (15 proc.). Apie gyventojų patirtas išlaidas (gyvybės draudimą, už studijas, įmokas į pensijų fondus ir kt.) informaciją dar turi pateikti 24 bankai, kredito įstaigos, gyvybės draudimo bendrovės, aukštosios mokyklos, formaliojo profesinio mokymo įstaigos ir kt. (18 proc.).

Pažymėtina, kad remiantis šiais duomenimis užpildomos metinės gyventojų pajamų mokesčio deklaracijos.

Nelaukę paskutinės dienos komercinio NT mokesčio deklaracijas 32,2 tūkst. įmonių bei 11,3 tūkst. gyventojų, kurie deklaravo 119,8 mln. eurų mokesčio. Preliminariais VMI duomenis 8,1 tūkst. įmonių ir 18,8 tūkst. gyventojų tai padaryti reikia iki šiandien dienos pabaigos.

Deklaruoti ir sumokėti komercinio NT mokestį turi įmonės už joms priklausantį ir iš gyventojų perimtą turtą bei gyventojai – už komercinės paskirties pastatus tokius, kaip viešbučių, paslaugų, poilsio ir kt. paskirties statinius bei patalpas. Tai padaryti reikia ir tuo atveju, jei ekonominėje veikloje savininkas NT nenaudoja, nebent turtas yra faktiškai nenaudojamas dėl neužbaigtų statybos darbų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.