Mano, kad tai – pagrindinė Lietuvos problema, dėl kurios neturime didelių ekonomikos proveržių

Statybos bendrovės „Hanner“ vadovas Arvydas Avulis teigia, kad pagrindinė Lietuvos problema, stabdanti ekonominius proveržius – perteklinė biurokratija. Pasak jo, nors šalies ekonomikos pasiekimai yra aukšti, sumažinus biurokratijos apkrovą, verslas galėtų padaryti žymiai daugiau.

A.Avulis teigia, kad pagrindinė Lietuvos problema, stabdanti ekonominius proveržius – biurokratija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Avulis teigia, kad pagrindinė Lietuvos problema, stabdanti ekonominius proveržius – biurokratija.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
A.Avulis.<br>T.Bauro nuotr.
A.Avulis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Žygimantas Šilobritas

Feb 19, 2024, 9:22 AM

„Manau, kad pagrindinė Lietuvos problema, dėl kurios nėra didelio ekonominio proveržio, nors yra labai daug pasekimų, kurių sumenkinti negalima, tai biurokratija. Ir mes galėtume ženkliai daugiau padaryti ir ženkliai daugiau pasiekti, jeigu biurokratija būtų mažesnė“, – pirmadienį „Žinių radijui“ sakė A. Avulis.

„Hanner“ vadovas taip pat paminėjo, kad perteklinė biurokratija, kartu su tokiais faktoriais kaip politinė rizika ir Š. Stepukonio veiksmų sukurtas nepasitikėjimas kelia rizikų ir nacionalinio stadiono projektui.

„Šiuo atveju yra tokios rizikos ir mūsų projekte. Apskritai, rizikų mes turime šiandien daugiau nei tie, kurie bandė statyti stadioną prieš 5 metus ar prieš 10 metų. Nes pas mus prisideda ir Stepukonio sindromas, yra ta pati biurokratija ir atsiranda politinė rizika“, – sakė jis.

ELTA primena, kad „BaltCap“ šiuo metu susiduria su reputacijos problemomis, po to, kai paaiškėjo, kad buvęs fondo partneris Šarūnas Stepukonis galėjo pasisavinti apie 40 mln. eurų ir bent dalį jų pralošti kazino.

Dėl šių problemų statybos bendrovė „Hanner“ perima nacionalinio stadiono statybas, kurias vykdė „BaltCap“, ir įsipareigoja jį pastatyti Vilniuje iki 2026 m.

Visą daugiafunkcį kompleksą sudaro Nacionalinis stadionas su sporto muziejumi viduje, sporto centras su krepšinio, rankinio, gimnastikos, bokso salėmis, trys futbolo treniruočių aikštės, tarptautinės kategorijos lengvosios atletikos stadionas su futbolo aikšte, lengvosios atletikos apšilimo zona su mėtymo sektoriais, kultūros centras su biblioteka ir 300 vietų vaikų darželis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.