G. Skaistė Belgijoje dalyvaus ES finansų ministrų posėdžiuose

Finansų ministrė Gintarė Skaistė penktadienį ir šeštadienį Gente, Belgijoje, dalyvaus neformaliuose Eurogrupės (EG) ir Europos Sąjungos (ES) finansų ministrų Tarybos (ECOFIN) posėdžiuose.

G.Skaistė.<br>K.Gudžiūnienės / ELTOS nuotr.
G.Skaistė.<br>K.Gudžiūnienės / ELTOS nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 23, 2024, 8:47 AM, atnaujinta Feb 23, 2024, 8:49 AM

Numatoma, kad susitikimų metu ministrai aptars euro zonos ekonominę situaciją, ES kapitalo rinkas, taip pat Europos konkurencingumo klausimus ir Europos investicijų banko (EIB) strateginių veiklos kryptis.

„Dabartiniame geopolitiniame kontekste matome tris esminius prioritetus EIB investicijoms. Pirma, bankas turi toliau aktyviai dalyvauti finansuojant Ukrainos atstatymo ir atsparumo stiprinimo projektus. Antra, EIB turi labiau prisidėti stiprinant ES gynybinius pajėgumus – tam būtina išplėsti finansuotinų sektorių sąrašą gynybos ir saugumo srityje.

Trečia, EIB turi ir toliau veikti kaip ES klimato bankas ir finansuoti žaliosios pertvarkos projektus – kas taip pat reiškia ir ES energetinės nepriklausomybės didinimą“, – pranešime spaudai pabrėžė finansų ministrė G. Skaistė.

Belgijoje ministrai taip pat tarsis dėl tolesnių žingsnių kuriant bendrą ES kapitalo rinką, kuri suteiktų daugiau finansavimo alternatyvų Europos verslui bei investavimo ir taupymo galimybių žmonėms.

ECOFIN posėdžio metu Mario Dragi pristatys rengiamą ataskaitą apie Europos konkurencingumą, vyks ministrų apsikeitimas nuomonėmis. Be to, Europos Komisija pristatys naujausias makroekonomines prognozes.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.