Ministerija paskelbė 6 mln. eurų kvietimą – sieks pritraukti užsienio investicijas į regionus

Siekiant pritraukti užsienio investuotojų mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros (MTEP) veiklos vykdymui Vidurio ir Vakarų Lietuvos regione, pagal priemonę „TUI Invest“ jų pritraukimui bus paskirstyti 6 mln. eurų.

Ministerija paskelbė 6 mln. eurų kvietimą – sieks pritraukti užsienio investicijas į regionus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Ministerija paskelbė 6 mln. eurų kvietimą – sieks pritraukti užsienio investicijas į regionus.<br>G.Bitvinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-02-23 11:26, atnaujinta 2024-02-23 11:28

„Šiais metais esame suplanavę paskelbti kvietimų, kurių vertė sieks apie 500 mln. eurų. Taip skatinsime verslus modernizuoti gamybą, diegti inovacijas, vykdyti mokslinius tyrimus, o taip pat – ir pritraukti dar daugiau užsienio investicijų į Lietuvą. Pernai užsienio investicijų srityje pasiekėme išties puikių rezultatų: patvirtinta daugiau nei 50 projektų, per trejus metus tikimasi sukurti daugiau kaip 4 tūkst. darbo vietų“, – pranešime spaudai cituojama ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Anot Inovacijų agentūros, finansavimas gali būti skiriamas investicijoms, tiesiogiai susijusioms su naujo ar iš esmės patobulinto produkto kūrimu.

Pavyzdžiui, techninių žinių ir išradimų patentų arba teisių pagal licencijos sutartį įsigijimo išlaidoms padengti, projektą vykdančio personalo darbo užmokesčiui, komandiruočių išlaidoms, reikiamų medžiagų ar komponentų įsigijimui, patalpų, įrangos nuomai ar nusidėvėjimui. Taip pat galima gauti finansavimą projekto metu sukurto produkto patentavimui.

Į finansavimą gali pretenduoti bet kokio dydžio užsienyje registruotos įmonės ar jų filialai Lietuvoje, taip pat Lietuvoje registruotos užsienio kapitalo įmonės.

Iš viso užsienio investuotojų MTEP veiklos vykdymui Ekonomikos ir inovacijų ministerija šiuo kvietimu paskirstys 6 mln. eurų lėšų. Mažiausia galima finansavimo lėšų suma vienam projektui siekia 140 tūkst. eurų, didžiausia – 2 mln. eurų.

Gavę finansavimą paraiškų teikėjai projekto veiklas turės pradėti per 3 mėn. nuo sutarties pasirašymo, o įgyvendinti visą projekto veiklų planą – per 36 mėn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: UŽT komentarai apie pokyčius ūkio sektoriuje, darbo rinkoje