Lietuvos čiuožimo federaciją supurčius skandalui – VDI išvados: Vytautui Jasučiui surašė protokolą

Valstybinė darbo inspekcija (VDI) baigė pačios inicijuotą tyrimą dėl galimai nelegalaus darbo Europos dailiojo čiuožimo čempionato Kaune metu ir surašė administracinio nusižengimo protokolą Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentui Vytautui Jasučiui. Tyrimo metu nustatyti du nelegalaus darbo atvejai bei darbuotojų saugos ir sveikatos pažeidimai įmonėje.

V. Jasutis.<br>T.Bauro nuotr.
V. Jasutis.<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Valstybinė darbo inspekcija

Mar 5, 2024, 1:37 PM, atnaujinta Mar 5, 2024, 2:11 PM

Protokole nurodyta, kad Vytautas Jasutis, Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas, kaip darbdavio įgaliotas asmuo, traukiamas administracinėn atsakomybėn pagal Lietuvos Respublikos administracinių nusižengimų kodekso 95 straipsnio 1 dalį (Nelegalus darbas), 96 straipsnio (Darbo įstatymų, darbuotojų saugos ir sveikatos norminių teisės aktų pažeidimas) 2 dalį dėl Lietuvos Respublikos darbo kodekso 42 straipsnio (Darbo sutarties sudarymas) 1 dalies, 2 dalies, 4 dalies ir 43 straipsnio (Darbo sutarties forma) 1 dalies, Mokymų ir žinių darbuotojų saugos ir sveikatos klausimais tikrinimo bendrųjų nuostatų 4 ir 8 punktų pažeidimų. V. Jasutis su tyrimo medžiaga galėjo ir vis dar gali papildomai susipažinti iki bylos nagrinėjimo.

„Darbo inspekcija labai rimtai traktuoja nelegalaus darbo daromą žalą mūsų valstybei, todėl tiriame ne tik pranešimus, bet ir patys inicijuojame patikrinimus bei tyrimus. Šiuo atveju sureagavome į sausio 15 d. „Facebook“ tinkle paskelbtą informaciją apie problemas, kilusias Europos dailiojo čiuožimo čempionato Kaune metu.

Po protokolo surašymo dar vyks bylos nagrinėjimas, tad numatomų baudų kol kas negalime komentuoti. Tačiau primename, kad baudos už nelegalų darbą fiziniams asmenims (darbdaviams ar jų atstovams) siekia nuo 1 000 iki 5 000 eurų, o juridiniam asmeniui gali būti skiriama bauda nuo 868 iki 2 896 eurų už kiekvieną nelegaliai dirbantį asmenį“, – komentuoja VDI kancleris Šarūnas Orlavičius.

Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas V.Jasutis teigė, kad byloje minimi asmenys dirbo savanoriškai. Tačiau tyrimo metu nustatyta, kad jų darbas neatitiko savanoriškos veiklos ir darbdavys slėpė darbo santykius, jų darbą įformindamas kaip savanorišką veiklą ir sudarydamas su darbuotojomis civilinių paslaugų sutartis arba žadėdamas jas sudaryti.

V.Jasutis, kaip darbdavio – Lietuvos čiuožimo federacijos – atstovas, neužtikrino, kad visi Europos dailiojo čiuožimo čempionato Kaune metu dirbantys darbuotojai būtų įforminti ir dirbtų įstatymų nustatyta tvarka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.