Ignalinos AE pranešė, jog įtaria galimus mėginimus apeiti tarptautines sankcijas: FNTT atlieka tyrimą

Ignalinos atominė elektrinė (AE) praneša, kad dar praėjusių metų lapkričio 15 d. kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnybą (FNTT) dėl tuometinio tiekėjo UAB „Baltic radiation control“ vadovo ir kitų atsakingų asmenų galimai nusikalstamos veikos dėl tarptautinių sankcijų Rusijos Federacijai apėjimo požymių.

Ignalinos atominė elektrinė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Ignalinos atominė elektrinė.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2024, 3:46 PM

Įmonė, taikydama visumą kompleksinių priemonių ir vidaus kontrolės procedūrų Lietuvoje privalomai taikomų tarptautinių sankcijų, nurodytų Tarptautinių sankcijų įstatyme bei įstatymais nustatytų ribojamųjų priemonių tinkamam įgyvendinimui užtikrinti, nustatė, kad „Baltic radiation control“ teikė žinomai klaidingus atsakymus ir melagingas deklaracijas bei kėsinosi pažeisti nacionaliniu ir Europos Sąjungos mastu saugomas vertybes.

Trečiadienį įmonė, bendradarbiaudama su FNTT, atliekamam ikiteisminiam tyrimui pateikė dokumentus ir kitą būtiną informaciją, padėsiančią nustatyti visas reikšmingas aplinkybes.

Ignalinos AE pabrėžia, kad atsakingai laikosi Lietuvos ir ES teisės aktų, sankcijų reikalavimų, atsakingų institucijų išaiškinimų, taip pat užtikrina kontrolę, ribojamųjų priemonių įgyvendinimą savo veiklos srityje.

„IAE taikome aukščiausius skaidrumo standartus ir nulinę toleranciją rizikai dėl tarptautinių sankcijų pažeidimų bei ribojamųjų priemonių apėjimo. Tuo tikslu diegiame atitinkamas priemones ir bendradarbiaujame visais kanalais su valstybės institucijomis“, – pranešime sakė IAE vadovas Linas Baužys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.