Jau netrukus sostinėje viešaisiais tualetais bus galima naudotis nemokamai

Nuo balandžio mėn. vilniečiai ir sostinės svečiai galės nemokamai naudotis Vilniaus miesto savivaldybei priklausančiais viešaisiais tualetais.

Vilniaus viešieji tualetai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vilniaus viešieji tualetai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 27, 2024, 3:52 PM

Vilniaus miesto Taryba trečiadienį pritarė sprendimui panaikinti anksčiau galiojusį 30 eurocentų vienkartinį mokestį.

Savivaldybė taip pat skelbia, kad per artimiausius dvejus metus planuojama suremontuoti esamus ir pastatyti naujų viešųjų tualetų.

Automatiniai viešieji tualetai dirbs visą parą, kiti – pagal numatytą darbo laiką. Per ateinančius dvejus metus planuojama pastatyti 14-ka automatinių viešųjų tualetų.

Jie bus įrengti Vingio parke, Valakupių I ir Valakupių II paplūdimiuose, šalia Rasų kapinių, Polocko g., Odminių g., Konstantino Sirvydo, Lazdynų Pelėdos, Pelesos g. skveruose, Bazilijonų, Kauno gatvėse, prie Subačiaus gatvės apžvalgos aikštelės, Olandų gatvėje, Misionierių soduose.

Vilniaus miesto savivaldybei šiuo metu priklauso 17 viešųjų tualetų: 7 iš jų – automatiniai, 10 – kanalizuoti.

Už naudojimąsi jais per metus vidutiniškai surenkama apie 28 tūkst. Eur. Anot savivaldybės atstovų, šios lėšos padengia tik apie 7,6 proc. tualetų eksploatacijos ir priežiūros išlaidų.

„Atsižvelgėme į gyventojų pastabas dėl nepatogios atsiskaitymo sistemos – kai kuriuose viešuosiuose tualetuose buvo galima atsiskaityti tik grynaisiais, naujesniuose – ir banko kortelėmis. Tai nebuvo patogu nei miestiečiams, nei mums, šių lėšų administratoriams, todėl šio mokesčio atsisakėme“, – kalbėjo Vilniaus miesto savivaldybės Miesto aplinkos skyriaus vedėjas Gintautas Runovičius.

Pažymėtina, kad 30 centų mokestis išliks tik į transporto laukimo paviljonus integruotuose tualetuose, kuriuos įrengė ir administruoja UAB „JCDecaux Lietuva“.

Savivaldybė taip pat nusprendė nepratęsti sutarčių su anksčiau viešuosius tualetus prižiūrėjusiomis įmonėmis. Nuo šių metų balandžio viešųjų tualetų priežiūra patikėta savivaldybės valdomai bendrovei „Grinda“.

Artimiausiu metu bendrovė planuoja atlikti visų Vilniaus miesto savivaldybės valdomų viešųjų tualetų kosmetinį remontą, didesnis dėmesys bus skiriamas ir kasdienei tualetų priežiūrai.

Per ateinančius dvejus metus kanalizuotuose tualetuose planuojama įrengti automatizuotą kabinų valymą – po kiekvieno apsilankymo tualetas bus automatiškai išplaunamas.

Viešųjų tualetų priežiūrai savivaldybė skiria apie 400 tūkst. Eur per metus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.