Rusija nuo 2023 metų pradžios nacionalizavo 15 karinės pramonės įmonių

Nuo 2023 metų pradžios Rusijos generalinė prokuratūra pasirūpino, kad 15 Rusijos karinės pramonės komplekso įmonių, kurių vertė viršija 333 mlrd. rublių (3,6 mlrd. JAV dolerių), grįžtų valstybės nuosavybėn.

Rusija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Rusija.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Živilė Aleškaitienė

2024-03-27 15:36

Apie tai pranešė „Laisvės radijas“.

Pasak generalinio prokuroro Igorio Krasnovo, tai strateginės įmonės, kurios buvo „neteisėtai privatizuotos“ ir kai kuriais atvejais pateko į išorės kontrolę, o naujieji savininkai esą vykdė „nuoseklią jų naikinimo ir kenkimo šalies gynybiniams pajėgumams politiką“.

Pasak I. Krasnovo, įmonių savininkai užsieniečiai „dešimtmečiais nemodernizavo ir nevystė gamybinių pajėgumų, o veiklos pajamos dažniausiai buvo pervedamos į užsienį“.

Anksčiau I. Krasnovas pranešė, kad Rusijos prokuratūra per teismus pasiekė „valstybės kontrolės atkūrimo dešimtyse strateginių įmonių“, kurių bendra vertė siekia trilijoną rublių.

Ieškinių, kuriuose keliami nacionalizavimo reikalavimai, skaičius smarkiai išaugo nuo tada, kai Rusija pradėjo plataus masto karą Ukrainoje.

Dar 2020 ir 2021 metais Generalinė prokuratūra pateikdavo tik po tris ieškinius per metus. Kaip pranešama, pradėjus plataus masto agresiją prieš Ukrainą, Generalinė prokuratūra pateikė 40 ieškinių dėl daugiau kaip 180 įmonių konfiskavimo vyriausybės naudai, – tai laikoma organizuota privačios nuosavybės karine nacionalizavimo kampanija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.