Startuoja „Avia Solutions Group“ pilotų mokymų programa, po kurios – garantuotas darbas

„Avia Solutions Group“, didžiausia pasaulyje ACMI (orlaivių nuoma su įgula, technine priežiūra ir draudimu) paslaugas teikianti įmonių grupė, turinti 212 orlaivių parką, skelbia pradedanti pilotų mokymo programą „Pilot Runway“, kurią įgyvendins grupės įmonė „BAA Training“. Programa bus vykdoma bendradarbiaujant su grupės ACMI oro linijomis, o pirmoji prie programos prisijungia avialinijų bendrovė „Avion Express“. Tarp pagrindinių programos, kuri bus vykdoma ir Lietuvoje, privalumų yra studijų finansavimas ir garantuotas darbas po baigimo.

Startuoja „Avia Solutions Group“ pilotų mokymų programa, po kurios – garantuotas darbas.
Startuoja „Avia Solutions Group“ pilotų mokymų programa, po kurios – garantuotas darbas.
Startuoja „Avia Solutions Group“ pilotų mokymų programa, po kurios – garantuotas darbas.
Startuoja „Avia Solutions Group“ pilotų mokymų programa, po kurios – garantuotas darbas.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 5, 2024, 4:08 PM

Aviacijos industrija visame pasaulyje susiduria su pilotų trūkumu. Tarptautinės oro transporto asociacijos IATA duomenimis, per ateinančius du dešimtmečius skrydžius organizuojančioms bendrovėms reikės 500–600 tūkst. naujų pilotų. Regioninių oro linijų padėtis ypač sudėtinga, nes vis daugiau patyrusių pilotų išeina į išankstinę pensiją. Programa „Pilot Runway“ siekiama spręsti talentų trūkumą, kasmet parengiant iki 200 pilotų.

„Avia Solutions Group“ generalinis direktorius Jonas Janukėnas teigia, kad naujoji programa pirmiausia bus skirta pačios grupės poreikiams tenkinti: „Esame didžiausia ACMI paslaugų teikėja pasaulyje, ir su kiekvienu plėtros etapu mūsų pilotų poreikis tik auga. Tačiau, programa ruoš pilotus ne tik grupės įmonėms, bet ir išorės avialinijoms, kadangi šių specialistų trūkumas jaučiamas visoje aviacijos industrijoje.“

„Pilot Runway“ programos studentai mokysis pagal daugiapiločio orlaivio piloto licencijos (MPL) programą, kurios dėka įgyjama ​​„Airbus“ arba „Boeing“ orlaivių pilotavimo patirties. Baigę mokymus pilotai įgys visame pasaulyje pripažintą EASA piloto licenciją. Jiems taip pat bus garantuota darbo vieta vienoje iš „Avia Solutions Group“ valdomų ACMI oro linijų, bei pasiūlytas dalinis finansavimas, padengti didžiąją dalį studijų išlaidų. Prieš kelerius metus „BAA Training“ jau sėkmingai vykdė panašaus pobūdžio karjeros aviacijoje projektą „Tapk pilotu“.

„BAA Training“ generalinis direktorius Marijus Ravoitis atkreipia dėmesį į dvejopą projekto naudą: „Pirma, ji padės žmonėms, trokštantiems tapti pilotais, lengviau įgyvendinti šią svajonę, nes leis jiems pradėti mokslus nesukant galvos dėl finansavimo. Antra, programa padės oro linijoms patenkinti nuolatinį naujų pilotų poreikį.“

„Pilot Runway“ programos studentai mokysis „BAA Training“ pilotų rengimo centruose. Lietuvoje, Ispanijoje, Prancūzijoje ir Vietname pilotų rengimo centrus turinti „BAA Training“ siūlo komercinės aviacijos pilotų mokymo sprendimus, nuo ab initio mokymų iki orlaivio tipo kvalifikacijos suteikimo. Kasmet esami ir būsimi pilotai įmonės skrydžio simuliatoriuose ir mokymo įrenginiuose praleidžia apie 100 tūkst. valandų. Per metus „BAA Training“ suteikia orlaivio tipo kvalifikaciją daugiau kaip 1,2 tūkst. pilotų, kurie dirba daugiau kaip 100 oro linijų ir 300 privačių bendrovių. Įmonė nuolat investuoja į naujausias mokymo priemones ir techninę įrangą – neseniai ji įsigijo 48 orlaivius „Cessna 172 Skyhawk“, papildydama turimą „Airbus A320“, „Boeing 737 MAX“, „Boeing 737 NG“, „Boeing 737 CL“ ir „Boeing B747–400“ skrydžio simuliatorių bei pilotų mokymo įrenginių parką.

Apie „Avia Solutions Group“

„Avia Solutions Group“ yra didžiausia pasaulyje ACMI (orlaivių nuoma su įgula, technine priežiūra ir draudimu) paslaugas teikiančių įmonių grupė, turinti 212 orlaivių parką. Grupei priklauso daugiau nei 100 įmonių, įskaitant „SmartLynx Airlines“, „Avion Express“, „Bluebird Nordic“, „BBN Indonesia Airlines“ ir „KlasJet“. Grupės įmonės taip pat teikia įvairias aviacijos paslaugas, tokias kaip orlaivių remontas, pilotų bei įgulos mokymai, antžeminis aptarnavimas ir kitas. „Avia Solutions Group“ komandą sudaro 11 700 aukštos kvalifikacijos aviacijos profesionalų.

Daugiau informacijos: www.aviasg.com

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidento rinkimai – ko nemato Vilniaus burbulas?