Vingio parke nebeveikia populiari paslauga – iki kada, neaišku

Vingio parke, šalia estrados, esanti saugykla ilgą laiką tarnavo gyventojams ir džiaugėsi dideliu susidomėjimu. Neseniai vilniečiai pastebėjo, kad saugykloje palikti asmeninių daiktų nebeįmanoma. Savivaldybė patvirtino – saugyklos veikla sustabdyta.

Vingio parke, šalia estrados, esanti saugykla ilgą laiką tarnavo gyventojams ir džiaugėsi dideliu susidomėjimu.<br>Asociatyvi Vilniaus savivaldybės nuotr.
Vingio parke, šalia estrados, esanti saugykla ilgą laiką tarnavo gyventojams ir džiaugėsi dideliu susidomėjimu.<br>Asociatyvi Vilniaus savivaldybės nuotr.
Saugyklos veikla sustabdyta.<br> S.Žiūros nuotr.
Saugyklos veikla sustabdyta.<br> S.Žiūros nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Aneta Kurowska

Apr 10, 2024, 12:17 PM, atnaujinta Apr 10, 2024, 12:45 PM

Saugyklos arba kitaip daiktadėžės idėją savivaldybė pristatė prieš trejus metus. Čia gyventojai galėjo palikti savo daiktus, striukes, kuprines. Saugyklą buvo galima atrakinti ir užrakinti naudojantis tiesiog piršto antspaudu. Tai viena iš priežasčių, kodėl jos veiklą teko stabdyti.

„Nuo saugyklos pastatymo pastebėtos kelios problemos. Pirmiausia, dažnu atveju naudotojai spinteles pergrūsdavo, todėl durelių uždarymo/atidarymo mechanizmas strigdavo. Be to, ne visiems žmonėms pavykdavo pasinaudoti saugykla, nes ji rakinama piršto antspaudu. Tapo akivaizdu, kad norint užtikrinti, jog tokia viešai prieinama saugykla veiktų tinkamai ir patogiai, būtų reikalinga saugyklos priežiūra ir pagalba vartotojams visą parą. Dėl to saugyklos veikla buvo sustabdyta“, – pasakė Gabrielius Grubinskas, Vilniaus miesto savivaldybės Ryšių su žiniasklaida specialistas.

Visgi savivaldybės idėja pasiteisino, o gyventojai laukia, kol saugykla ir vėl bus galima naudotis. Savivaldybė šios idėjos neatsisako ir žada, kad saugykla veiks ir ateityje.

Matant poreikį šioje vietoje turėti saugyklą, šiuo metu vyksta svarstymai dėl alternatyvios užrakto sistemos. Savivaldybė stengsis užtikrinti, kad saugykla būtų ne tik patogi, bet ir funkcionali bei nereikalautų, kad techninis aptarnavimas vyktų visą parą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste