Dainius Dundulis: lietuviški verslai turi išeiti iš Rusijos, bet nepasidaryti sau galo

Viešumoje verdant diskusijoms dėl iš Rusijos rinkos vis dar nepasitraukusių verslų, prekybos tinklo „Norfa“ vadovas Dainius Dundulis tvirtina, kad situaciją vertina kitaip nei politikai. Anot jo, visuomenėje per dažnai pamirštama, kad pasitraukimas iš rinkos yra ilgas procesas, kurio verslai negali vykdyti pažeisdami įsipareigojimus.

D. Dundulis.<br>V.Skaraičio nuotr.
D. Dundulis.<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Žygimantas Šilobritas

Apr 15, 2024, 9:39 AM, atnaujinta Apr 15, 2024, 9:56 AM

„Reikia neužmiršti, kad yra kreditai ir visos garantijos. Net nusispjovus ir nuėjus, galbūt vis tiek kažkokių kreditų išduota įmonei ir tai turės poveikį“, – pirmadienį „Žinių radijui“ teigė D.Dundulis.

„Taip, iš principo reikia išeiti iš tų rinkų. Ir mes čia kalbame ne tai, kad išeiti neprarandant pinigų, bet išeiti nepasidarant sau galo. Tu gali taip išeiti, kad viską prarasi“, – pridūrė jis.

„Norfos“ vadovas priminė, kad kovo viduryje Lietuvos Aukščiausiasis Teismas pripažino Maskvos teismo sprendimą, pagal kurį Lietuvos bendrovė turi sumokėti Rusijos įmonei. Anot jo, tai parodo, kad greitas Rusijos rinkos apleidimas yra institucijų nubaudžiamas.

„Jeigu įmonė nusispjauna ir išeina, Rusijoje įvyktų teismas ir čia būtų įvykdyti reikalavimai“, – tikino jis.

„Reikia sutvarkyti įstatymus, kad mūsų nenuskriaustų“, – siūlė „Norfa“ vadovas.

Iki dabar Rusijoje veikiančio verslo klausimas į visuomenės akiratį grįžo prokuratūrai pradėjus ikiteisminį tyrimą dėl galimo „Vičiūnų“ grupės įmonės tarptautinių sankcijų pažeidinėjimo.

Šį tyrimą organizuoja ir jį kontroliuoja Klaipėdos apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai. Tyrimą atlieka Muitinės kriminalinės tarnybos Klaipėdos skyriaus pareigūnai.

Praeitą savaitę portalas lrt.lt publikavo tyrimą, kuriuo atskleidė, jog „Vičiūnų“ grupei priklausanti „Plungės kooperatinė prekyba“ į Sovetską bent 11 kartų vežė į sankcijas įtrauktas prekes.

Pranešama, kad iš Lietuvos į Kaliningradą buvo gabenamos aukšto prioriteto kovos lauko prekėms priskiriami gaminiai bei technologijos.

Prokuratūrai pradėjus tyrimą, „Vičiūnų“ grupės atstovai tvirtina, kad žiniasklaidoje pateikta informacija yra neteisinga.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.