Į Klaipėdą šiemet atvyks trečdaliu daugiau turistų nei pernai: karas turistų nebegąsdina

Nors šią savaitę oras priminė žiemą, o ne artėjančią vasarą, Klaipėdoje inkarą išmetė pirmasis kruizinis laivas. Turizmo atstovai teigia, jog keliautojų mieste šiemet bus gausiau nei pernai.

Asociatyvi nuotr. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Asociatyvi nuotr. <br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdos jūros uostas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Klaipėdos jūros uostas.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 28, 2024, 11:06 AM

Uostamiestyje net ir sniegas su lietumi nesutrukdė atidaryti kruizinių laivų sezono – prie Klaipėdos krantinių pirmą kartą prisišvartavo prancūzams priklausantis laineris.

Iš viso šiemet į pajūrį atplauks 30 procentų daugiau kruizų nei pernai.

Klaipėda labiau panaši į žiemą, bet kiekvienas kruizinis laivas yra kaip paukštis, parskrenda ir rodo, kad artėja vasara“, – teigė Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas Algis Latakas.

130 metrų ilgio 2020 metais pastatytu laivu atplaukė kone pusantro šimto turistų, dauguma jų – iš Prancūzijos.

„Apie Klaipėdą žinau kelis faktus: tai Lietuvos miestas, buvo žvejų miestas. Žinau, kad turite Raganų kalną – nesu tikras, ką tai reiškia, bet jį aplankysiu“, – teigė vienas į uostamiestį atvykęs turistas.

„Norime pamatyti Žiemos sodą Kretingoje, ir truputį pasižvalgyti po miestą“, – ką planuoja veikti atskleidė kitas.

7 dienų kruizo kaina prabanga alsuojančiame laive — nuo 6 iki 14 tūkstančių eurų. „Laivas yra išskirtinis, superliukso klasės su 92 kajutėmis“, – žurnalistams pasakojo Klaipėdos turizmo ir informacijos centro direktorė Romena Savickienė .

Iš viso Klaipėdos uostą per šį sezoną, tikimasi, aplankys 53 kruiziniai laineriai – trečdaliu daugiau nei pernai.

„Turėsim 10 visiškai naujų laivų ir tikimės, kad apie 65 tūks. – 70 tūkst. turistų turėtų atvykti“, – artėjančio turizmo sezono lūkesčius atskleidė R.Savickienė.

Skaičiuojama, kad apie 60 proc. atplaukiančių kruizinių lainerių bus didieji – ilgesni nei dviejų šimtų metrų.

„Sekantis didelis laivas atplauks gegužės 6 dieną „MSC Poezija“. Jis pristatytas pernai, talpina virš 2500 keleivių ir tokių laivų bus nemažai. Pats didžiausias laivas, iš 53 laivų, kurie kurie 2024 metais aplankys Klaipėdą, bus 296 metrų – dar didesnis. Tai tokie laivai plaukia“, – kalbėjo A.Latakas.

Turizmo sektoriaus atstovų teigimu, pernai karo kaimynystėje bijoję keliautojai, šiemet įsidrąsino ir atostogoms vėl renkasi Baltijos jūros kuizą.

„Kruizinės linijos pranešė, kad Baltijos jūros kruizai šiais metais labai puikiai išparduodami, kruizinės linijos prognozuoja rekordinius metus, tai tikimės, kad visi laivai, kurie yra užregistruoti, atvyks pilni“, – vylėsi R.Savickienė.

Anot uosto direkcijos vadovo, po kelerių metų į Klaipėdą atplaukiantys laineriai švartuosis naujose kruizinių laivų krantinėse.

„Dabar esame projektavimo stadijoje, tikimės gauti statybų leidimą, šiais metais parinkti rangovą ir „įkasti pirmą kastuvą““, – apie laukiančius pokyčius kalbėjo Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos vadovas.

Kruizinių laivų sezonas Klaipėdoje šiemet turėtų baigtis spalio 1 dieną.

Kitais metais į uostamiestį atplukdyti turistų jau planuoja 63 kruiziniai laivai.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.