L. Kasčiūnas JAV gynybos srities įmones pakvietė investuoti Lietuvoje

Antradienį krašto apsaugos ministras Laurynas Kasčiūnas Jungtinių Valstijų (JAV) gynybos srities įmones pakvietė investuoti Lietuvoje. Pasak jo, didžiųjų ginklų ir amunicijos gamintojų investicijos šiuo metu yra ypač svarbios.

L. Kasčiūnas<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
L. Kasčiūnas<br>J. Elinsko (ELTA) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2024, 10:04 PM, atnaujinta Apr 30, 2024, 10:05 PM

„Lietuvos Vyriausybė pasirašė ketinimų protokolą su Vokietijos gynybos pramonės milžine „Rheinmetall“, planuojančia šalyje statyti šaudmenų gamyklą. Matome didelį JAV ir Lietuvos gynybos pramonės bendradarbiavimo potencialą, todėl tikimės paramos siunčiant žinią verslui, kad Lietuva yra patikimas partneris“, – antradienį vykusiame susitikime su JAV Gynybos sekretoriaus pavaduotoju pirkimams ir pajėgumų išlaikymui Williamu LaPlante akcentavo L. Kasčiūnas

Kaip pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM), susitikimo metu ministras padėkojo už JAV indėlį į Lietuvos saugumą, sakydamas, kad Jungtinių Valstijų karių buvimas šalyje yra kritinis atgrasymo veiksnys.

Taip pat susitikime buvo pristatyta kuriamos Nacionalinės divizijos vizija, investicijos į Lietuvos kariuomenės pajėgumų vystymą, akcentuota būtinybė ir toliau stiprinti šalių bendradarbiavimą gynybos pramonės srityje.

Pasak ministerijos, vizito JAV metu L. Kasčiūnas taip pat lankysis bepiločių orlaivių sistemas gaminančioje įmonėje „Aevex Aerospace“, ginkluotės sistemų gamybos milžinėje „Lockheed Martin“, iš kurios Lietuva įsigyja įvairios ginkluotės ir amunicijos už daugiau kaip 1 mlrd. JAV dolerių.

Taip pat numatytas ministro susitikimas ir su didžiausios vidutinio kalibro kovinių ir mokomųjų šaudmenų bei ginklų sistemų gamintojos pasaulyje „Northrop Grumman“ įmonės vadovais.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.