Teisėsauga įtaria, kad įmonė į apskaitą galėjo neįtraukti apie 280 000 eurų

Klaipėdos apygardos prokuratūros prokurorai vadovauja Klaipėdos apskr. vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos ekonominių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnų atliekamam ikiteisminiam tyrimui dėl neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimo, apgaulingo apskaitos tvarkymo bei turto pasisavinimo.

Eurai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Eurai.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Klaipėdos apskrities vyriausiasis policijos komisariatas

May 7, 2024, 11:40 AM

Įtariama, kad Klaipėdos apskrityje veikiančios bendrovės, užsiimančios apgyvendinimo ir maitinimo paslaugomis, direktorius, veikdamas bendrai su pavaduotoja, ir įtraukdami į nusikalstamą veiką įmonės darbuotojus, laikotarpiu nuo 2022 m. iki 2024 m., į apskaitą neįtraukė ne mažiau kaip 280 000 eurų už suteiktas paslaugas gautų grynųjų pinigų, jų nedeklaravo, dėl ko į valstybės biudžetą nesumokėjo priklausančių mokesčių, ne mažiau kaip 83 000 eurų.

Pranešimai apie įtarimus įteikti 3 įtariamiesiems, jiems paskirtos kardomosios priemonės – rašytiniai pasižadėjimai neišvykti. Taikytas laikinas nuosavybės teisių apribojimas į įtariamiesiems priklausantį turtą ne mažiau kaip už 328 000 eurų.

Be to, įtariama, kad vienoje iš apgyvendinimo paslaugas teikiančių įstaigų galėjo dirbti oficialiai neįdarbinti darbuotojai (Ukrainos piliečiai).

Procesinių prievartos priemonių metu rasta nežymėtų ir pasibaigusio galiojimo terminais pažymėtų maisto produktų. Į pagalba pasitelkti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos darbuotojai.

Ikiteisminį tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Klaipėdos apygardos prokuratūros Antrojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir pripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.