Įprotis pirkti loterijos bilietus anykštėnams atnešė 300 tūkst. litų

Gandas apie tai, kad kažkas Anykščiuose „Teleloto“ laimėjo 300 tūkst. Lt, po miestelį pasklido akimirksniu. „Tai aš laimėjau“, - draugams juokais pasakė į penktąjį dešimtį įkopęs anykštėnas. Po minutės jis jau sėdėjo prie kompiuterio ir internete tikrino, ar įsigytas bilietas yra laimingas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ana Savicka

Aug 30, 2012, 1:57 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:33 AM

Juokas virto tikrove, o nuosavą verslą turinčio vyriškio kišenės papilnėjo solidžia pinigų suma. „Teleloto“ bilietus vyriškis perka nuo seno. Ir kaip pats sako – iš įpročio.

Atsiimti laimėjimo į Vilnių vyras atvyko kartu su žmona. Sutuoktiniai buvo drąsūs, daug kalbėjo, juokavo ir pasakojo, kad šie pinigai jų kasdienybės nepakeis. Kita vertus, dabar jie jaučiasi saugesni ir žada, kad jauniausias iš trijų jų auginamų sūnų gaus gerą išsilavinimą.

Kurortiniame miestelyje gyvenanti šeima pinigų stygiumi nesiskundžia – abu yra verslininkai. Laimingąjį bilietą nusipirkęs anykštėnas vadovauja automobilių remonto dirbtuvėms, o jo žmona atskleidžia tik tiek, kas jos verslas – itin moteriškas.

Lietuviškas poilsis

Sutuoktiniai pasakoja mėgstantys aktyvų poilsį. Dažniausiai jie keliauja po Lietuvą ir užtikrina, kad ir mūsų šalyje galima atrasti iš koto verčiančių vietų: „Vien kiek jų aplink Anykščius.“

Šeima laisvadieniais mėgsta tiesiog sėsti į automobilį ir dumti, kur akys mato: „Pavažiuojame iki Zarasų, o iš čia iki Daugpilio nebetoli. Užsukame ir į Latvijos miestą. Tokiu būdu atrandame šūsnį neregėto grožio vietų.“

Moteriškė užsimina, kad į kelionę aplink pasaulį jie nesileis. Tiesa, nuo seno ji turi svajonę aplankyti Meksiką: „Pasyvus poilsis – ne man. Noriu egzotikos, veiksmo, pojūčių“

Galvos nepames

Kasdienybę nuosaviems verslams skiriantys sutuoktiniai turi aiškią nuomonę apie pinigus ir protingą jų leidimą. Juolab jie puikiai žino, kaip sunku yra ant kojų pastatyti verslą ir priversti jį dirbti tau.

Moteris iki šiol prisimena, kaip teko kasdien varstyti savivaldybės duris, lipti per biurokratinio popierizmo barjerą ir kovoti dėl to, kad verslo idėja pagaliau taptų realybe. Šiemet jai pavyko gauti ir ES fondų paramą smulkiams verslui skatinti.

Už laimėtus pinigus nekilnojamojo turto įsigyti irgi neteks, mat šeima turi erdvų namą Anykščių centre. Loterijos „padovanoti“ pinigai, skaičiuoja anykštėnai, bus skirti trijų sūnų ateičiai. Vieno, jauniausio, dar laukia studijos. Antras jau studijuoja sostinėje, o trečiasis net turi čia savo verslą.

„Mes – versli šeima, - juokiasi aukso puodo laimėtojai ir priduria, kad naujasis jų tikslas – laimėti milijoną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.