Aukso puodą prisiviliojo elementaria matematika

„Jei pirksi vieną bilietą, milijono niekad neišloši, juk tikimybė tokiu atveju praktiškai nulinė“, – patirtimi dalijosi Aukso puodą laimėjęs kaunietis.

Daugiau nuotraukų (1)

Akvilė Adomaitytė

Oct 2, 2012, 10:12 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:56 AM

Ir nors tarsi iš dangaus nukritusį prizą vyrui teko perpus dalintis su tuo pat metu visus bilieto skaičius užbraukusiu vilniečiu, dėl to jis tik džiaugėsi: „Vietoje vieno laimingo žmogaus turime du.“

Bilietams pinigų negailėjo

Loterijos bilietus šūsnimis pirkęs laimėtojas atsiimti prizo atvyko kartu su sūnumi. Abu buvo kuklūs, bet neslėpė, kad Aukso puodas per daug nenustebino.

„Per savaitę įsigydavau po kelias dešimtis bilietų, kartais net 80, todėl pagal tikimybių teoriją turėjau anksčiau ar vėliau laimėti“, – skaičiavimus dėstė kaunietis.

Du sūnus su žmona auginantis vyras dėl papildomų kelių šimtų litų, kas savaitę išleidžiamų loterijoms, per daug nesikrimto ir šeimos priekaištų nesulaukdavo.

„Nei žmona, nei vaikai nebumbėdavo, bet ir neprisidėdavo patys, – tiek pirkdavau, tiek tikrindavau bilietus aš vienas“, - pasakojo laimėtojas.

Laimingą bilietą vyras tikrino taip pat vienas, pirmadienio rytą prisėdęs prie kompiuterio. „Šurmulio namuose pabudintas iš miego greitai supratau, kad šįkart laimėjome ne muzikinį centrą, o kur kas daugiau“, - rytą prisiminė sūnus.

Laisvalaikiui neišlaidaus

Smulkiu verslu užsiimantis vyras džiaugėsi, kad laimėjimas padengs įmonės apyvartinių lėšų trūkumą.

„Naujo džipo tikrai nepirksiu, pasirodyti prieš kitus man nerūpi“, - pinigus atsakingai leisti žadėjo kaunietis.

Anot jo, pasilepinti ar paatostogauti su šeima veikiausiai irgi neteks. „Pramogauti mėgstame, bet tam vis pritrūksta laiko“, - sakė dažnai gerokai daugiau nei 10 valandų per dieną dirbantis verslininkas.

Keliauti mėgstanti šeima pripažino, kad kelionėms pusės milijono visai nereikia - pakanka ir kelių tūkstančių.

Vis dėlto įspūdžius iš tolimų kraštų kaunietis atideda senatvei - dabar jam svarbiausia sustiprinti prieš trejus metus įkurtą verslą, nupirkti butą Lietuvos sporto universitete studijuojančiam sūnui, pagerinti buitį namų šeimininke esančiai žmonai ir užtikrinti saugią jaunėlio mokinuko ateitį.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.