Darbą „Apple“ atstovybėje iškeitė į nuosavą verslą Vilniuje

Turintis ekonominį ir finansinį išsilavinimą, padirbėjęs „Apple“ atstovės Baltijos šalyse „AVAD Baltic“ pardavimų direktoriumi ir Vengrijoje atidaręs keletą šio ženklo parduotuvių 28 metų Mantas Balčiukynas po kelerių metų grįžo į Lietuvą pradėti savo verslo.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Valentinavičius

Sep 2, 2013, 2:06 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:52 PM

„Kai šovė mintis užsiimti kūrybine veikla, pradėjau ieškoti nišos verslui. Daug metų mėgėjiškai domėjausi sportu, sportavau, todėl pamąsčiau, kodėl nesujungti šių dviejų dalykų – verslo ir pomėgio“, – apie idėją pradėti savo verslą pasakojo vaikinas.

Apsisprendęs įkurti laisvalaikio ir sporto centrą, vaikinas nusprendė, kad jis turėtų būti kitoks, nei dauguma Lietuvoje: „Užsienyje didelis dėmesys skiriamas šeimai, tad nusprendžiau atidaryti tokį laisvalaikio ir sporto centrą Vilniuje, kuriame nebijotų užsukti ir atžalų susilaukusi šeima.“

Šeštadienį duris atvėrė pirmasis sporto ir laisvalaikio centras sostinės Pilaitės rajone „Goodlife“. Tiesa, atidarymas buvo kiek neįprastas. Jaunasis verslininkas potencialiems lankytojams pasiūlė atidarymo dieną įsigyti ne tik pigesnių abonementų į klubą, bet ir sudalyvauti 5 km ir 10 km bėgime po įspūdingo grožio Pilaitės seniūnijos apylinkes.

Pilaitėje gausu jaunų šeimų

Ištyręs rinką iš Prienų kilęs ir pedagogų šeimoje augęs M.Balčiukynas suprato, kad Naujojoje Pilaitėje, kuri pradėta statyti 1992 metais, infrastruktūra menkai išvystyta. Joje veikia dvi vidurinės mokyklos, tačiau tik 2008 metais pastatytas pirmasis prekybos centras, atidaryta poliklinika, todėl pirmasis sporto ir laisvalaikio klubas Pilaitės rajone – pačiu laiku.

Sporto ir laisvalaikio centras „Goodlife“, anot jo įkūrėjo, išsiskirs savo dėmesiu šeimai. Centre yra įkurtas vaikų žaidimų kambarys, o sportuojančių tėvų atžalas prižiūrės sporto centro darbuotojos.

„Norime, kad visa šeima galėtų lankyti sporto klubą. Jei šeima ateis su atžalomis, jomis pasirūpins mūsų auklės. Be to, pasportavę tėveliai su vaikais galės mėgautis šviežiomis sultimis, vaišintis kava ir arbata“, – apie dėmesį šeimoms pasakojo Mantas.

Laisvalaikio ir sporto klube įrengta ne tik poilsio zona – nedidelis baras su sėdmaišiais, bet ir procedūrų kambariai, kur bus teikiamos grožio paslaugos.

„Centre bus organizuojami specialūs užsėmimai mamai ir vaikui, šokiai jaunimui, bėgimo treniruotė lauke, lotynų šokiai, jogos ir kūno dizaino užsiėmimai“, – vardijo M.Balčiukynas.

Reikalavo daug investicijų

Norėdamas atidaryti sporto centrą vaikinas ne juokais tam ruošėsi. Domėjosi lankytojais, kurie užsuka į prekybos centrą „Pupa“, mėgino išsiaiškinti, kokio amžiaus pirkėjai šiame prekybos centre apsiperka, organizavo įvairias lankytojų apklausas.

M.Balčiukynas nusivylė, kad jaunam verslininkui Lietuvoje itin sudėtinga, kadangi paramos iš Europos Sąjungos fondų ar Lietuvos valstybės nėra daug, todėl būsimi verslininkai, norėdami pradėti savo verslą, turi ne tik apskaičiuoti projekto sąmatą, įvertinti riziką, bet ir pasirūpinti investicijomis.

„Esu jaunas, neturiu šeimos ar kitokių įsipareigojimų, todėl man apsispręsti buvo lengviau nei kitiems, – į kausimą, ar nesudėtinga buvo pradėti savo verslą Lietuvoje, atsakė vaikinas. – Tokiam verslui reikia didelio kapitalo, tačiau tikėjau savo projektu ir viską dariau savo lėšomis su minimalia banko pagalba.“

Laisvalaikis sporto centre

Manto teigimu, klubas orientuotas į paprastų žmonių aktyvų laisvalaikį ir sveikatingumą, o ne skatinimą būti stipriausiais, galingiausiais: „Svarbiausia, kad lankytojai jaustųsi gerai, po darbo atsipalaiduotų, pailsėtų ir gerai praleistų laiką.“

Sporto ir laisvalaikio centre įkurta laisvalaikio zona, kurioje galima šnekučiuotis ir net žiūrėti televizorių – įvairiausias laidas. Poilsio zonoje galima dirbti kompiuteriu – naršyti internete, skanauti sultis, vaišintis kava.

„Norėjosi sukurti tokį centrą, į kurį susirinktų draugai, susitiktų bendraminčiai, pažiūrėtų sporto varžybas. Centre yra vienuolika televizorių, tad tikrai jų užteks skirtingų poreikių lankytojams“, – pasakojo sporto ir laisvalaikio centro įkūrėjas.

Manto pasakojimu, nuo žiemos sezono centre bus įrengtos saunos, kurios lankytojams padės geriau atsipalaiduoti ir pailsėti po dienos darbų.

Užsienio patirtis

„Bandysime įgyvendinti labai populiarią užsienyje idėją – organizuoti užsiėmimus mažose grupelėse, kur su trenerio pagalba, naudodami laisvus svorius arba savo kūno masę, lankytojai darytų įvairius skirtingus pratimus“, – apie treniruotes naujame sporto ir laisvalaikio centre pasakojo vaikinas.

Tokie pratimai padeda žmonėms emociškai išsikrauti, nes treneris ne tik parodo pratimus, bet sugeba įkvėpti, uždegti sporto mėgėjus: „Visuomet sportuoti grupėje smagiau, nei vienam „stumdyti štangą.“

Į Lietuvą Mantas grįžo gegužės viduryje ir suskubo ieškoti partnerių idėjai įgyvendinti. Vaikinas tvirtina, kad projektą vystyti pradėjo šių metų sausio mėnesį, o gegužę susitikinėjo su partneriais ir rėmėjais.

„Pozityviai į mano projektą pasižiūrėjo įmonių grupė „Eika“, suteikusi galimybę įrengti sporto ir laisvalaikio centrą prekybos centre „Pupa“. Žinoma, palaikė artimieji ir draugai“, – keletą metų užsienyje gyvenęs Lietuvis nepamiršta padėkoti padėjusiems įgyvendinti idėją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.