Jaunos architektės gimtajam Kaunui padeda atsikratyti provincijos šleifo

Architektės Indrė Baršauskaitė ir Greta Ivaškevičiūtė intensyviai puošia Kauną. Vilniaus dailės akademijos Kauno fakulteto absolventės  per nepilnus dvejus metus nemažai nuveikė – įrengė kelias kavines, kokteilių, šampano barus, restoraną, naktinį klubą.

Daugiau nuotraukų (1)

Inga Junčienė

Sep 3, 2013, 11:08 PM, atnaujinta Mar 1, 2018, 2:11 PM

Žodžiu, merginos padeda savo gimtajam miestui atsikratyti provincijos šleifo ir tikisi, kad bent miesto centre nebeliks bernelių bei gi mergelių užeigų.

„Senamiestis jau beveik sutvarkytas, čia daug puikių kavinių, barų, klubų interjerų. O štai Laisvės alėja dar miega. Ten dar yra ką veikti“, – įvertino pašnekovės.

Jų profesinis skrydis Kaune prasidėjo nuo naktinio klubo „Macao Open Airs“ interjero.

„Šiame klube norėjome sukurti kitokią prabangą, nei esame įpratę matyti Lietuvoje – ne tik blizgią, akį traukiančią, bet kartu ir menišką, ekstravagantišką“, – sakė kaunietės. Apskritai, daugiausia laiko jos sugaišta ieškodamos interjero idėjos, o ne vėliau ją įgyvendindamos.

Indrė ir Greta visada siekia nustebinti užsakovą, sukurti aplinką, nepanašią į kitas.

„Turime sau atsakyti į klausimą, kodėl tokios, o ne kitokios spalvos, kodėl tokie šviestuvai, baldai – jei atsakymą randame, toliau vystome idėją.

Pirminis naktinio klubo interjero sumanymas buvo šiuolaikiška prabanga. Tačiau vėliau jis aplipo mistikos, erotikos, subtilaus humoro,  žaismingomis detalėmis.

O sumaniai apšviestos sutrūkinėjusio betono sienos ir lubos tapo šio klubo interjero privalumu, nei trūkumu“, – apie beveik 500 kvadratinių metrų klubo patalpas pasakojo kūrėjos.

Visai kitas stilius restorane „Talutti“ – kadangi jis įsikūręs dviejų aukštų mediniame name, architektės nutarė, kad ten turi būti šilta ir jauku, kaip namuose.

Todėl restorane atsirado knygų lentynos, ant sienų – paveikslai, o laiptinėje – ranka užrašyti linkėjimai.

Šiuo metu Indrė ir Greta kuria du kokteilių barus Laisvės alėjoje, galeriją-barą Rotušės aikštėje, ruošia dar vieno naktinio klubo rekonstrukciją.

Ar joms pavyko atsidurti laiku ir vietoje, kad nuolat turi įdomių užsakymų? O gal klientai jas susiranda, manydami, kad jaunų architekčių darbo įkainiai dar nėra gąsdinantys?

„Mūsų užsakovams kaina nėra svarbiausias dalykas, jie susiranda mus pamatę mūsų darbus, o ne išsiaiškinę, kiek tai kainavo. Šiandien dirbame daug ir atsakingai, todėl – ne veltui. Tačiau dar neseniai, būdamos studentės, interjerus kūrėme už tai neimdamos atlygio“, – prisiminė I.Baršauskaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.