Lietuvis V.Būdvytis metė darbą Pietų Korėjoje ir grįžo į Lietuvą pradėti verslo

Jauni išsilavinę emigrantai grįžta į Lietuvą. Net kai atrodo, kad kitame pasaulio krašte jie rado viską, apie ką galima svajoti, susipakuoja lagaminus ir parskrenda namo. Vienas tokių – 29-erių Vaidas Būdvytis.

Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Sep 27, 2013, 8:23 PM, atnaujinta Feb 21, 2018, 5:17 PM

Jaunas lietuvis, baigęs mokslus JAV, įsidarbinęs Pietų Korėjoje, radęs ten žmoną ir darbą didelėje kompanijoje, galiausiai šią vasarą grįžo į Lietuvą. Po pasaulį klajojęs 9 metus, jis nerado mielesnės šalies už savąją.

Vaidas su žmona Laurelle iš Pietų Afrikos Respublikos (PAR) Lietuvoje planuoja pradėti savo verslą. Pora rugpjūtį antrą kartą mūsų šalyje atšventė vestuves ir užsimetę kuprines ant pačių iškeliavo į Ispaniją kelių savaičių kelionei – medaus mėnesiui.

Įgriso nuobodus darbas

„Ilsimės po kraustymosi iš Pietų Korėjos ir po vestuvių organizavimo“, - pasakojo jaunavedžiai, pirmą kartą santuoką šventę pernai gruodį nuotakos gimtinėje.

Jiems prireikė mėnesio daiktams susipakuoti. „8 dėžės. Iš Pietų Korėjos į Lietuvą siuntėme oro paštu, nes laivais iš ten kažkodėl neplukdo“, - sakė Vaidas.

Laurelle jau norėjo išvykti iš Pietų Korėjos. Ten jai buvo įkyrėję. Mergina kelerius metus šalyje dėstė anglų kalbą.

Vaidas svarstė ilgiau. „Jei mano darbas būtų buvęs įdomus, būčiau likęs ilgiau. Korėjos kompanijose – kaip kariuomenėje. Sutinki ar nesutinki, turi daryti tai, kas pasakyta. Man tai nepatiko. Be to, buvo 2-3 mėnesiai, kai nebuvo jokio darbo. Sėdžiu, gaunu atlyginimą, neturėčiau skųstis, bet taip gyventi yra nuobodu“, - pasakojo V.Būdvytis. Kompanijoje „Samsung“ jis dirbo sporto marketingo grupėje.

Toli nuo šeimos, nuo gamtos ir tokio gyvenimo, apie kokį svajojo. Pietų Korėja nedarė jo laimingo.

„Noriu savo verslo, kur pats spręsčiau, ką daryti. Po mokslų JAV grįžti į Rytų Europą ir kurti verslą bus sunku. 9 metus čia nebuvau. Nė viena didelė kompanija nesamdys manęs. Vienintelė išeitis – kurti kažką savo“, - aiškino namo grįžęs emigrantas.

Jis nusiteikęs optimistiškai. „Darysim kažką internete. Korėjoje matėme daug dalykų, kurių Lietuvoje nėra. Bus kažkas „e“, - šypsojosi būsimas verslininkas.

Su kuprinėmis į Ibisą

Rugpjūtį pora susikvietė draugus iš Lietuvos ir Europos, dar kartą atšventė vestuves, o po jų išvyko penkių savaičių medaus mėnesio į Ispaniją ir Portugaliją. Jiedu nuo Pietų Korėjos ir kraustymosi šurmulio ilsėsis keliaudami su kuprinėmis.

„Važiuosime traukiniais, skrisime lėktuvais, bet negyvensime prabangiuose viešbučiuose. Gyvensime hosteliuose ir ieškosime nakvynės pas vietos žmonės. Bus nuotykis!“ - kelione žavėjosi Laurelle.

Jie visada svajojo apie tokią išvyką. „Tai dėl patirties. Labai smagu susitikti žmones. Mes pradėsime Barselonoje ir baigsime Ibisoje, kur išsinuomosime mažą butuką prie jūros. Ten praleisime kelias dienas ir tai bus tikrasis mūsų medaus mėnuo“, - sakė Vaidas.

Laurelle tėvai juokavo, kad tai bus pirmas kartas, kada jie praleis tiek daug laiko kartu.

Nori mokytis lietuvių kalbos

Paklausta, ar jai patinka Lietuvoje, Laurelle nedvejodama jausmingai atsakė: „Žinoma! Lietuva tokia žalia, tokia graži. Pietų Korėjos miestuose tiek daug pastatų ir labai mažai medžių. Čia miestuose galėčiau vaikščioti valandų valandas.“

Mergina nėra patyrusi lietuviškos žiemos, kurios nekantriai laukia.

PAR niekada nebūna šalta. Žemiausia temperatūra jos šalyje – 18 laipsnių šilumos. Ji yra patyrusi žiemą Pietų Korėjoje, tačiau ten nebūna tiek sniego, kiek Lietuvoje. „Bus pirmos snieguotos Kalėdos“, - šypsojosi mergina.

Vaidas visada šalia, Laurelle niekada nekilo bėdų dėl lietuvių kalbos. „Arba Vaidas man viską išverčia, arba žmonės kalba su manimi angliškai. Nežinau, ar tai gerai – juk tai nepadeda mokytis lietuvių kalbos“, - troškimo išmokti neslėpė užsienietė.

Lietuviškai ji jau moka pasisveikinti, paklausti, kaip sekasi, prisipažinti meilėje. Mergina taip pat moka pavienius žodžius – arbata, kava, kepta duona, kuprinė ir kitus.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.