„Burberry“ marškiniai – pasiūti Ukmergėje

Ukmergėje įsikūrusi bendrovė „Vilkma“ – vienintelė Lietuvoje, sugebėjusi įtikti prabangos prekės ženklui „Burberry“. Bendradarbiavimą pradėję nuo vyriškų marškinių, ukmergiškiai gamina ir vaikišką produkciją.

Daugiau nuotraukų (1)

Daiva Zimblienė

Apr 25, 2014, 9:39 AM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:06 PM

„Burberry“ – vienas didžiausių bendrovės „Vilkma“ klientų, beveik 20 procentų „Vilkmos“ apyvartos sudaro gaminiai šiam užsakovui.

Be to, „Burberry“ yra išskirtinis „Vilkmos“ užsakovas, nes su juo sudaryta konfidencialumo sutartis.

Tenka naikinti likučius

Pavyzdžiui, pagal vieną specifinės sutarties punktų „Burberry“ reikalauja sunaikinti nepanaudotų audinių likučius, tą procesą nufilmuoti ir filmuotą medžiagą atsiųsti kompanijai,  rašo „Lietuvos rytas“.

Taip yra todėl, jog „Burberry“ atstovai imasi visų įmanomų priemonių, kad padirbtų „Burberry“ gaminių būtų kuo mažiau. Mat šis prekės ženklas – vienas labiausiai kopijuojamų pasaulyje.

„Burberry“ prekės ženklas visada buvo mūsų potencialių užsakovų sąraše.

Siekiame bendradarbiauti su tais, kurie vertina ne žemiausias kainas, o sugebėjimą suprasti reikalavimus bei savarankiškai pasiūlyti gerus sprendimus“, – sakė aštuntus metus bendrovei „Vilkma“ vadovaujanti Giedrė Plačiakytė.

Bendrauja jau dešimtmetį

Pirmuosius ryšius su „Burberry“ ukmergiškiams pavyko užmegzti beveik prieš dešimt metų. Keletą metų „Vilkma“ siuvo drabužius Ispanijoje veikusiam šios kompanijos padaliniui.

Kai prasidėjus ekonominei krizei šis „Burberry“ padalinys buvo uždarytas, „Vilkma“ iškart pradėjo dirbti su kompanijos būstine Londone.

Pasak G.Plačiakytės, „Burberry“ atstovus teko ne tik įtikinti, kad „Vilkma“ siuva kokybiškai, sugeba atrinkti ir nupirkti visas gamybai reikalingas žaliavas, bet ir atitinka geram darbdaviui keliamus reikalavimus.

„Tokios kompanijos ypač rūpinasi savo reputacija, todėl vengia bendradarbiauti su tomis įmonėmis, kuriose neužtikrinamos tinkamos darbo sąlygos, nesilaikoma šalies įstatymuose numatytų darbo santykių.

Su „Burberry“ dirbantys tiekėjai kasmet turi būti gerai įvertinti socialinio audito“, – sakė bendrovės „Vilkma“ vadovė.

Viskas keliauja į Londoną

Įmonėje su „Burberry“ prekės ženklu siuvami vyriški marškiniai ir vaikiška produkcija: modelių daug, nes kiekvieną sezoną atsiranda vis naujų.

Vaikiškiems gaminiams užsakovas kelia itin griežtus reikalavimus: reikia užtikrinti, kad žaliavos nesukeltų alergijos, kad gaminiuose neliktų pašalinių daiktų.

Visi Ukmergėje pasiūti „Burberry“ gaminiai iškeliauja į Londoną, o iš ten – į parduotuves visame pasaulyje.

Marškiniai už 800 litų

Produkcijos kainos aukštos – nuo 100–200 svarų sterlingų ir daugiau, nelygu gaminio tipas, audinys ar kiti parametrai.

Ukmergiškiai kasmet vyksta į Londone „Burberry“ tiekėjams organizuojamas konferencijas, kur apžvelgiama padėtis rinkoje ir pateikiamos naujienos, rašo „Lietuvos rytas“.

„Šių konferencijų dalyvių sąraše apie 95 procentus sudaro Italijos įmonės, o likusius 5 procentus – kitų šalių atstovai.

Lietuvai kol kas atstovaujame tiktai mes“, – teigė G.Plačiakytė.

Bendrovė priklauso Islandijos kompanijai

Bendrovė „Vilkma“ įsteigta 1967 metais. Dabartinė jos akcininkė – Islandijos įmonė „Hlunnur“.

„Vilkmoje“ šiuo metu dirba 260 žmonių. Gamybos padaliniai yra ne tik Ukmergėje, bet ir Plungėje, Prienuose. Šiuo metu atidaromas dar vienas cechas Rokiškyje.

Pagrindiniai įmonės užsakovai – „Eton of Sweden“, „Stenstroms“, „Paul & Joe“, „Agnes B“, „Oscar Jacobson“ ir dar apie 30 kitų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.