Lietuvių kilmės milijonierius iš JAV kurs verslą Lietuvoje

Lietuvių kilmės milijonierius Jihmy Johnas Liautaud, JAV įkūręs vieną populiariausių restoranų tinklų, verslo galimybių ketina dairytis ir Lietuvoje. Anot jo, šalyje daug neišnaudoto potencialo įvairiose srityje. Labiausiai jį domina žemės ūkio sritis. Su milijonieriumi į tėvynę atvyko ir jo mama Gražina, kuri su tėvais iš Lietuvos emigravo būdama 4-erių, tačiau šią šalį vadina savo namais.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Petkevičiūtė, „Lietuvos ryto“ televizija

May 18, 2014, 9:09 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 7:22 PM

J.J.Liautaud restoranų verslo ėmėsi būdamas vos 19 metų. Tuomet jis turėjo pasirinkimą: eiti į armiją arba dirbti. Gavęs iš tėvo 25 tūkst. dolerių paskolą įkūrė sumuštinių restoraną, kurių dabar JAV frančizės principu veikia beveik 2 tūkstančiai.

Jihmy Johno frančizė laikoma viena sėkmingiausių pasaulyje ir net prilyginama tokiems vardams, kaip „McDonald's“, „Kentucky Fried Chicken“ ar „Subway“.

J.J.Liautaud sako, kad sėkmė atėjo sunkiai ir disciplinuotai dirbant. Anot jo, dabar JAV pradėti bet kokį verslą yra sunkiau nei prieš 30 metų, kai jis įkūrė restoraną. Esą dabar verslas Amerikoje pernelyg apkraunamas įvairiais reglamentais. Tačiau Lietuvoje jis mato puikias perspektyvas, todėl galvoja dairytis verslo galimybių mamos tėvynėje.

„Manau su žmona įkurti šeimos biurą Lietuvoje. Jeigu aš čia ką nors pradėčiau, tai tikriausiai nuo žemės ūkio. Norėčiau čia turėti fermų ir dirbamos žemės, todėl, kad neturiu infrastruktūros ir savo komandos. Manau, tai būtų gera puikių dalykų pradžia mano šeimai Lietuvoje. Dairausi nekilnojamojo turto, tikiuosi nusipirkti apartamentus“, - sako verslininkas.

Jo pažintis su Lietuva prasidėjo prieš 16 metų. Tuomet jis kaip Valdo Adamkaus rinkimų kampanijos rėmėjas dalyvavo pirmojoje šio politiko inauguracijoje. Anot J.J.Liautaud, Lietuva keičiasi į gera. Šalį jis apibūdina kaip progresyvią, turinčią entuziastingų žmonių ir galimybių.

„Matau skirtumą nuo tada, kai pirmą kartą lankiausi Lietuvoje V.Adamkaus inauguracijos šventėje. Skirtumas toks, kad dabar Lietuva atrodo kaip visiškai nauja šalis. Mano nuomone, tai, ką jūs padarėte per 15-20 metų, yra kur kas daugiau, negu padarė Jungtinės Valstijos. Požiūris visiškai pasikeitęs, žmonės dirba sunkiai, sukūrė daug sėkmingų verslų“, - įspūdžiais dalijosi svečias.

Lietuvių kilmės milijonierius norintiems pradėti verslą pataria būti nusiteikusiems sunkiam darbui.

„Mano patarimas kuriant restoraną ar pradedant bet kokį verslą - suprasti, kas yra tavo produktas, kiek jis kainuoja, ar gali jį parduoti su pakankamu antkainiu, kad gautum pelno. O tuomet – eiti ir daryti. Dirbti sunkiau nei konkurentai, nes jei tavo produktas yra puikus, žinai, kiek jis kainuoja, koks yra antkainis. Jei pralenki savo konkurentus, tu – laimėtojas. Viskas pasiekiama sunkiu darbu“, - teigia J.J.Liautaud.

Jo mama Gražina apie Lietuvą savo keturiems vaikams pasakojo nuo mažų dienų. Jie visi yra lankęsi Lietuvoje ir laiko save lietuviais. Iš Lietuvos Gražinos šeima pasitraukė po II-ojo pasaulinio karo. Tuomet jai buvo vos 4-eri.

Anksčiau moteris padėdavo organizuoti labdarą sunkiai sergantiems vaikams iš Lietuvos nuvykti gydytis į JAV, taip pat kviesdavo medikus į Lietuvą, kad šie pasidalintų savo patirtimi su šalies gydytojais. Tačiau, anot G.Liautaud, Lietuvoje medicina taip patobulėjo, kad ne ką skiriasi nuo JAV lygio, todėl jos labdaringos veiklos esą čia nebereikia.

J.J.Liautaud Lietuvoje lankėsi ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto kvietimu. Čia lietuvių kilmės milijonierius skaitė paskaitą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.