Mokslininko Tautvydo Barščio disertacija – apie viščiukus

Verslininkas, politikas, visuomenės veikėjas, o dabar dar ir mokslininkas. Tokį titulą visai neseniai pelnė įmonių grupės „Kauno grūdai“ generalinis direktorius Tautvydas Barštys, rašo žurnalas „IQ top“. Jo disertacijos tema, kaip ir priklauso paukštynus valdančio koncerno vadovui, apie viščiukų broilerius.

Disertaciją verslininkas T.Barštys rašė ketverius metus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Disertaciją verslininkas T.Barštys rašė ketverius metus.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 6, 2014, 11:27 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:02 AM

1977-aisiais tuometiniame Alytaus politechnikume (dabar – Alytaus kolegija) T.Barštys įgijo techniko-mechaniko specialybę. 2005-aisiais Kauno technologijos universitete jis baigė vadybos ir verslo administravimo studijas.

Vėliau T.Barštys įstojo į Veterinarijos akademiją (dabar Lietuvos sveikatos mokslų universiteto dalis), ją baigė 2009-aisiais ir gavo gyvulininkystės technologijos magistro laipsnį. O šiemet apgynęs disertaciją tema „Seleno ir vitamino E įtaka viščiukų broilerių produktyvumui, virškinimo procesams ir produkcijos kokybei“ tapo zootechnikos mokslų daktaru.

Kaip rašoma žurnale „IQ top“, disertaciją verslininkas rašė ketverius metus. Darbo vadovas Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos profesorius Romas Gružauskas apibūdino daktarą kaip ypač pavyzdingą, viskuo besidomintį.

Paties T.Barščio teigimu, mokslinis darbas susijęs su verslu – dviem valdomais paukštynais. Tuo, kad praktiškai galima pritaikyti atliktus tyrimus, neabejoja ir profesorius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.