Veiklios kaunietės moko vaikų gimtadienius švęsti kitaip

Vaikų gimtadienius ir kitas mažųjų kauniečių šventes rengiantis kolektyvas „Karkarlandas“ neseniai pats atšventė tik pirmąjį gimtadienį, tačiau šis projektas – vienas sėkmingiausių Kaune.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 14, 2014, 8:22 PM, atnaujinta Feb 9, 2018, 3:49 PM

Eigulių prekybos centre „Maxima“ įsikūręs vaikų žaidimų kambarys tapo beveik mėgstamiausia vieta mažiesiems kauniečiams ir atvykusiems iš kitų miestų, švęsti vaikų šventes jau vien todėl, kad šeimai nereikia rūpintis niekuo – nei tortais, nei žvakutėmis, nei pramogų scenarijumi. Ir juolab – po pobūvio plauti indų.

Kaip įprastai švenčiami vaikų gimtadieniai? Pakviečiami vaiko draugai, aišku, su tėveliais. Visi susėda tame pačiame kambaryje ar bent jau tame pačiame bute. Vaikai ima triukšmauti, suaugusieji – tildyti, nes negali susikalbėti. Nebeaišku, ar čia vaikų šventė, ar jų tėvų?

Mamos apskritai dažniausiai jokios šventės nepajaučia. Perka, verda, kepa, paduoda į stalą. Po pokylio plauna indus, tvarko butą.

Savo mažamečius vaikus auginančios kaunietės Kristina ir Arimantė nusprendė, jog tai – neteisinga. Ir sukūrė „Karkarlandą“, tikrą vaikų šventinę respubliką, kurios metu tėvai gali paprasčiausiai pailsėti.

„Mes pasirūpiname viskuo, ko reikia vaikui pasijausti svarbiam ir laimingam. Taip sutvarkėme šventės erdvę, kad tėvai būtų ir greta, ir tuo pat metu vaikai net užmirštų, kad jie yra, nejaustų jų griežtų, rūpestingų, kontroliuojančių žvilgsnių. Vaikai gauna svarbiausia – laisvę. Jie gali šėlti, triukšmauti, tiesiog jaustis pasaulio šeimininkais. Mūsų karta išsišėldavo gatvėje, dabar vaikus leisti į gatvę nesaugu, todėl laisvės troškimą gali įgyvendinti pas mus, jausdamiesi saugūs“, - pasakojo viena „Karkarlando“ idėjos sumanytojų, 35 metų Kristina.

Vaikų šventes pagyvina ir saviti žaismingų, bet anaiptol ne banalių, tik kaukes užsidėjusių personažų, „karkiukų“, vaidinimai, žaidimai. Ir žinoma, muzika, šokiai.

Kristina ir Arimantė ypač džiaugiasi animatoriais Rūta ir Tomu – jaunuoliai neabejotinai turi profesionalių aktorinių gebėjimų, vaikai juos ypač pamėgo.

Nors metai nėra daug, per juos atšvęsta įspūdingas skaičius gimtadienių, krikštynų, išleistuvių, Kalėdinių vakarėlių, klasių susiėjimų ir kitų linksmų švenčių kuriuos organizavo ne tik kauniečiai, bet ir kėdainiškiai, Jurbarko, Panevėžio, Vilniaus gyventojai. Gimtadienius kitiems rengiantys „Karkarlando“ linksmuoliai neseniai pakvietė vaikus į savo pačių gimtadienį, kuriame netrūko nieko – nei saldumynų, nei linksmų personažų, nei šokių ir žaidimų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.