Gabi lengvaatletė rėmėją rado savo privačioje treniruotėje

Šiandien bėgioja daugybė žmonių, tačiau tai nėra toks paprastas reikalas, kaip gali atrodyti. „Juk prisimenate, kaip mokykloje mus versdavo bėgti be jokio pasirengimo, todėl daugeliui iki šiol bėgimas siejasi su nemaloniu užsiėmimu. O aš dabar bandau pakeisti šitą nuomonę“, – sako viena perspektyviausių šalies lengvaatlečių Vaida Žūsinaitė, šį rudenį pagerinusi „Danske bank“ Vilniaus maratono moterų rekordą.

Daugiau nuotraukų (1)

Asta Jasulaitytė

Oct 3, 2014, 12:57 PM, atnaujinta Jan 28, 2018, 5:41 PM

Savo pirmojo darbo – asmeninės trenerės – Vaida ėmėsi vos tik įgijo programų ir projektų valdymo magistro laipsnį Mykolo Romerio universitete.

Kaipgi bėgimą paversti mielu ir naudingu užsiėmimu?

„Pirmiausia reikia įvertinti savo fizines galimybes. Juk vienam 5 km gali atrodyti neįveikiama trasa, kitam – malonumas. Aš stengiuosi neperspausti žmonių: stebiu jų savijautą, ir tada nusprendžiame, kada jie gali bėgti, o kada užtenka tik pasivaikščioti. Kiekvieną treniruotę krūvis didinamas pamažu, fizinės jėgos pridedant maždaug 5 proc.“, – apie savo darbą pasakoja Vaida.

Paklausta, kokias išskirtų žmonių, kurie nori išmokti taisyklingai bėgioti ir todėl samdosi asmeninius trenerius, amžiaus, socialines grupes, Vaida pabrėžė, kad bėgioja labai įvairaus amžiaus žmonės. Tačiau ir ji, ir jos kolegos daugiausia treniruoja trisdešimtmečių.

„Tai žmonės, kurie jau nebenori per naktis linksmintis, neišsimiegoti ir valgyti bet kokį maistą. Tegul tai daro jaunesni, – šypsosi Vaida. – Trisdešimtmečiai supranta, kad bėgimas – tai ne tik fizinė veikla, kuri gerina kūno linijas, bet ir užsiėmimas, suteikiantis energijos visai dienai. Šie žmonės vertina puikią savijautą ir nori taip jaustis visada.“

Pati  profesionaliai sportuoti pradėjusi gana vėlai – tik 10 klasėje, Vaida žino, kaip bėgimą paversti malonumu . Todėl ji ypač džiaugiasi, kai jos treniruojami žmonės tai irgi pajunta. Kone su visais Vaida susidraugavo.

Daryti tai, kas patinka, ir dar už tai gauti pinigų Vaidai atrodė nerealus dalykas. Mat kol mokėsi, ji gyveno iš sporto stipendijos, 26 metų merginai padėjo Alytuje gyvenantys tėvai, treneris. „Aš moku išsiversti su labai nedaug pinigų“, – prisipažino dzūkė.

Baigęs studijas kiekvienas sportininkas susiduria su ta pačia dilema – toliau sportuoti ar dirbti.

„Jei rėmėjų neturi, esi priverstas ieškotis darbo, tada neišvengiamai blogėja fizinis pasirengimas, mat jam paprasčiausiai nebelieka laiko. Be rėmėjų sportininkams, o ypač ne komandinių sporto šakų, beveik neįmanoma išgyventi“, – sakė kitą vasarą Pekino pasaulio lengvosios atletikos čempionate Lietuvai atstovausianti bėgikė.

Todėl Vaida likimo dovana vadina tai, kad viena jos klienčių – bendrovės „Plasta“ Strateginių projektų skyriaus vadovė Lina Balčiūnaitė – kartą pasiūlė savo viršininkui, „Plastos“ generaliniam direktoriui Vytui Poderiui, paremti jauną ir perspektyvią sportininkę.

Lina beveik neabejojo, kad jis sutiks, mat V.Poderis pats yra didžiulis aktyvaus bei sveiko gyvenimo būdo entuziastas, palaikantis visas savo darbuotojų sporto iniciatyvas. O „Plasta“ jau ne vienus metus remia įvairias sporto varžybas, ypač – krepšinio. Už prizines vietas maratone „Plasta“ Vaidai pažadėjo solidžias premijas, ir tai bėgikei buvo papildomas motyvas dar labiau pasistengti.

„Puikiai jaučiausi, kai jau kitą rytą po pergalės savo banko sąskaitoje radau žadėtą sumą“, – šypsosi bėgikė, laimėjusi aukščiausią vietą.

Šiuo metu „Danske bank" Vilniaus maratono moterų bėgimo pirmosios vietos laimėtoja su širdies draugu Mariumi, žymaus kompozitoriaus bei pianisto Tomo Leiburo sūnumi, išvyko į dviejų savaičių kelionę po Graikiją.

Pailsėjusi ji rengsis kitų metų startams – turėdama solidų rėmėją, turi ir tokią galimybę.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.