Studentai Kaune siūlo naujos kartos pramogą

21 metų studentai Saulius Klusauskas ir Ieva Vizbaraitė kauniečiams pasiūlė Lietuvoje mažai girdėta pramogą – užduočių kambarį „Break Free“, iš kurio, pasitelkus visus penkis žmogaus pojūčius, žūtbūt reikia ištrūkti per valandą.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 16, 2015, 3:55 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 9:17 PM

„Tai – mano svajonės išsipildymas, nes dar mokykloje troškau kada nors įkurti savo verslą. Esu užduočių kambarių gerbėja, tad, sužinojusi, jog juos galima žaisti ne tik kompiuteryje, bet ir realybėje, nusprendžiau pasiūlyti šią lietuviams dar mažai žinomą pramogą“, – pasakojo 21 m. Kauno technologijos universiteto Ekonomikos ir verslo fakulteto trečiakursė I.Vizbaraitė.

Lapkritį mažąją bendriją „Ištrūk“ įsteigę Saulius ir Ieva pirmąjį „Break Free“ užduočių kambarį, skirtą 2-5 žmonių komandai, įrengė tarsi Holivudo filmuose matomus teatro užkulisius. Valanda kambaryje kainuoja 30-40 eurų.

Jaunuoliai pasakojo, kad savo verslą pradėti Lietuvoje nesunku, tačiau nuolat laukia netikėti iššūkiai.

Idėja gimė kelionėje

- Kaip kilo idėja pradėti tokį verslą, – paklausėme I.Vizbaraitės.

– Panašiais žaidimais internete domėjausi nuo vaikystės. Kai dar neturėjau kompiuterio namuose, nueidavau pas mamą į darbą ir atsisėdusi prie kompiuterio katino Garfildo svetainėje žaisdavau „Scary Scavenger Hunt“. Žaidimo esmė – surasti tam tikrus daiktus, atrakinti skrynias, duris ir taip galiausiai išeiti iš namo, kuriame vaidenasi.

Praėjusiais metais vėl atradau tokius žaidimus išmaniajame telefone. O šią vasarą sužinojau, kad keletas pažįstamų aplankė būtent tokią pramogą realybėje. Tada pagalvojau, o kodėl aš negalėčiau pradėti tokio verslo Lietuvoje? Juk man tai labai patiktų! Šią idėją iškart išdėsčiau savo draugui, o dabar dar ir verslo partneriui, Sauliui. Jis tepasakė: „Darom“. Taip ir prasidėjo www.breakfree.lt.

Pirmiausia suradome tinkamas patalpas pačiame Kauno centre – K.Donelaičio gatvėje. Tuomet pasiraitojome rankoves ir kibome į darbą. Buvome ir statybininkai, ir dažytojai, ir dizaineriai, ir užduočių kūrėjai. Viskas užtruko apie mėnesį su puse. Dirbome dienomis ir naktimis. Užduočių kambariui ir galvosūkiams skyrėme ypač daug dėmesio, žinome, ko reikia klientui – todėl visi išėję iš kambario būna patenkinti ir laimingi.

Galvojant mūsų prekės ženklo pavadinimą, prisiminiau mano labai mėgstamų „Queen“ dainą „I Want to Break Free“. Pagalvojau, kad ji puikiai atspindi visą pramogos idėją, be to, tokį pavadinimą lengva įsiminti. Paklausinėjus žmonių, ką jie mano apie tokį pavadinimą ir sulaukus pritarimo nusprendėme pasivadinti „Break Free“.

– Kam skirta ši pramoga?

– Užduotis su užsidegimu sprendžia ir išėjimo iš kambario azartiškai ieško ir vaikai, ir studentai, ir seneliai. Ši labai demokratiška pramoga tinka draugams, šeimoms, bernvakariams, mergvakariams, gimtadienių šventimui, įmonių komandų formavimui.

Jauniausiam „Break Free“ žaidėjui buvo 4,5 metų, vyriausiajai – 76 metai.

– Kodėl pirmajam kambariui pasirinkote būtent teatro užkulisių tema?

– Ši tema mums pasirodė įdomi ir nekasdieniška. Ateidami į užduočių kambarį, žmonės trokšta kažko įsimintino, dar nematyto. O juk nedaugelis yra buvę teatro užkulisiuose, primenančiuose matytus Holivudo filmuose.

Abu su Sauliumi labai mėgstame muzikinį teatrą, be to, Saulius Vytauto Didžiojo universitete studijuoja klasikinį vokalą. Teatro užkulisiai ir scena – jo ateitis.

– Ar daug žmonių nespėja išeiti iš jūsų kambario?

– Stengėmės įrengti tokį kambarį, iš kurio nebūtų labai lengva greitai ištrūkti, bet dauguma išeitų per valandą. Beveik visi suspėja išeiti per duotą laiką. Jei komanda jaučia, kad įstrigo ir nebežino ką daryti toliau, gali susisiekti su mumis ir gauti užuominų, padedančių judėti tolyn.

– Kas sunkiausia verslo pradžioje?

– Kol kas sunkiausia – viešinti šią pramogą, nes labai mažai žmonių Lietuvoje yra girdėję apie tokį laisvalaikio praleidimo būdą.

Taip pat nemažai įtampos buvo sukėlęs nutarimas, kad nuo 2015 metų pradžios mažosios bendrijos bus apmokestinamos dideliais mokesčiais. Tačiau dabar galime lengviau atsikvėpti, nes priimta pataisa, suteikianti jaunimui iki 29 m. mokesčių lengvatas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.