Cristiano Ronaldo apatiniai – iš Kazlų Rūdos

Siuvyklos Kazlų Rūdoje gaminius graibsto viso pasaulio futbolo gerbėjai: čia jau antrus metus siuvami Cristiano Ronaldo vardu pavadinti apatiniai bei marškiniai.

Daugiau nuotraukų (1)

Eugenija Grižibauskienė („Lietuvos rytas“)

Feb 1, 2015, 7:09 PM, atnaujinta Jan 14, 2018, 10:38 AM

Įmonės vadovas, 28 metų Tomas Tumynas, daugelį siuvykloje dirbančių moterų dar mažas, bėgiodamas paskui čia dirbusį tėtį, pažino. Per porą dešimtmečių čia ir megzta, ir siūta. Dabar siuvama tik tai, ką užsako partneriai – Skandinavijoje pirmaujanti danų įmonė „JBS Textile Group“.

Pradėjo nuo tenisininkės

Iš pradžių visa VIP pasiūta produkcija buvo eksportuojama į Daniją, bet, visame pasaulyje sparčiai populiarėjant Kazlų Rūdos siuvykloje pasiūtiems „Marathon“ ir „Olympia“ apatiniams, jų atsirado ir Lietuvos parduotuvėse. Anot T.Tumyno, tai labiau pigių gaminių kategorijai priskiriami prekės ženklai.

O pirmoji garsenybė, su kuria sutartį pasirašė „JBS Textile Group“, buvo Danijos tenisininkė Caroline Wozniacki.

„Tuo metu ji draugavo su geriausiu pasaulio golfo žaidėju Rory McIlroy ir buvo septintoji pasaulio raketė. Jos vardu pavadinti apatiniai ir kojinės buvo pristatomi kaip aukštos kokybės gaminiai.

Tačiau paskui krito ir Caroline reitingas, ir populiarumas, be to, ji išsiskyrė su golfo žaidėju. Pardavimas sumenko, todėl JBS atsisakė sutarties su ja. Teko produkcijos likučius pigiai parduoti prekybos tinkluose“, – pasakojo pašnekovas.

Pasitelkė žinomą dizainerį

Tačiau kaip tik tuo metu Madrido „Real“ ir Portugalijos futbolo rinktinės žvaigždės C.Ronaldo agentai žvalgėsi, kam patikėti sukurti vieno populiariausių pasaulio žmonių vardu pavadintą drabužių liniją.

Futbolininko atstovams patiko gaminiai su C.Wozniacki vardu, todėl jie patys paskambino į JBS ir 2013-ųjų vasarą buvo sėkmingai baigtos derybos.

Apatinių drabužių kolekciją, pavadintą „CR7“, futbolininkas kūrė kartu su Niujorko dizaineriu Richardu Chai.

2010 metais JAV mados dizaino tarybos Metų dizaineriu drabužių vyrams kategorijoje pripažintas R.Chai anksčiau dirbo su tokiais prekės ženklais kaip „Marc Jacobs“, „Donna Karan“ ir „Armani Exchange“.

T.Tumyno teigimu, ne tik futbolo, bet ir stiliaus žvaigžde laikomas sportininkas labai aktyviai dalyvavo kuriant kolekciją, domėjosi jos dizainu.

Madride kolekcija buvo pristatyta 2013-ųjų lapkričio pradžioje, o jau nuo tų pačių metų gruodžio vardiniais sportininko apatiniais pradėta prekiauti ir Lietuvoje. Tiesa, tik aukštesnio lygio parduotuvėse, o ne prekybos centruose.

„Jų kaina nesiekia „Prada“ ar „Dior“ lygio, tačiau šie gaminiai priskiriami brangesnių prekės ženklų kategorijai“, – sakė T.Tumynas.

„CR7“ prekės ženklą sudaro keturios apatinio trikotažo ir kojinių kolekcijos – „Luxury“, „Fashion“ ir „Basic“ vyrams bei kolekcija berniukams.

Vėliau ją dar papildė vyriškų marškinių linija.

Atpažįsta lietuvių darbą

Patirties turinčios VIP siuvėjos, T.Tumyno žodžiais, – tikros profesionalės.

JBS siuvyklas turi Indijoje bei Turkijoje, bet Kazlų Rūdos meistrės taip kokybiškai siuva, kad užsienio pardavėjai iš karto atpažįsta, jog apatiniai pagaminti Lietuvoje“, – pasididžiavimo neslėpė siuvyklos vadovas.

VIP siuvykloje per metus pagaminama daugiau kaip 3 milijonai vienetų įvairių siuvinių.

Darbuotojų stygiumi T.Tumynas nesiskundė: įmonė tarp vietos gyventojų populiari, atsiradusi laisva vieta tuščia nebūna.

„Mūsų atlyginimai, palyginti su kitomis siuvyklomis, geri. Net krizės metu nevėlavome jų mokėti ir kasmet stengiamės dar šiek tiek padidinti“, – pasakojo įmonės vadovas.

Lietuvių žvaigždės – menkos?

T.Tumynas jau kurį laiką puoselėjo mintį sukurti kurios nors Lietuvos sporto žvaigždės vardinę drabužių liniją.

Pigesnę nei C.Ronaldo – tokią, kokią būtų galima siūlyti pardavinėti prekybos centrams. Buvo svarstomos Jono Valančiūno, Rūtos Meilutytės kandidatūros, bet kol kas šios idėjos atsisakyta.

„Lietuvos rinka maža, o į pasaulio rinką galima išeiti tik su labai gerai žinomais vardais.

Nei Jonas, nei Rūta dar nėra tokie populiarūs, kad galėčiau paskambinti į Prancūziją arba Jungtinius Arabų Emyratus ir pasakyti, jog turiu jų vardu pavadintų apatinių.

O kur tik paskambinu dėl Ronaldo „CR7“ linijos, nebuvo tokių, kurie nežinotų“, – šypsojosi pašnekovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.