Atvėrę akis net JAV dangoraižiams, jau gamina langus laivams

Europoje, Azijos šalyse ir JAV įsitvirtinusi langų gamybos įmonė „Doleta“ iki šiol garsėjo kaip aukščiausios kokybės medinių bei medžio-aliuminio rėmų langams gamintoja. Ji niekada neišsižadėjo itin sudėtingų, nestandartinių ir individualių projektų. O pastaruoju metu įmonė žengė dar viena plėtros pakopa aukštyn.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-03-03 11:42, atnaujinta 2018-01-11 18:56

Medinius ir aliuminio rėmus gaminanti „Doleta“ atidarė naują aliuminio konstrukcijų gamyklą Jiezne. Bendrovės investicijos siekia apie 375 tūkst. eurų.

Naujosios gamybos patalpos užima 1600 kv. m plotą, čia įrengta naujos kartos, visiškai kompiuterizuota, gamybos linija leidžia dirbti su itin stambiais bei sudėtingais projektais.

„Jeigu anksčiau orientavomės į objektus, kurių dydis siekia 5 tūkstančius kvadratinių metrų, tai nuo šiol mūsų prioritetas – 20 tūkstančių kvadratinių metrų konstrukcijų viename objekte. Tam reikėjo ne tik išplėsti gamybos plotus, investuoti į naują įrangą, bet ir apmokyti personalą“, – sakė bendrovės „Doleta“ valdybos pirmininkas Vytautas Silevičius.

Žemyninėje Europoje, Azijos šalyse ir JAV įsitvirtinusi „Doleta“ iki šiol geriausiai buvo žinoma kaip aukščiausios kokybės medinių bei medžio-aliuminio rėmų langų gamintojas, kuris imasi itin sudėtingų, nestandartinių ir individualių projektų. Sprendimas plėsti aliuminio konstrukcijų gamybą siejamas tiek su naujos kokybės paieškomis, tiek su artėjančiais pokyčiais statybų rinkoje.

„Auga kokybiškų pramonės, visuomeninių objektų ir biuro pastatų poreikis tiek Europoje, tiek Lietuvoje. Įsivyrauja tendencija objektuose derinti skirtingus konstrukcinius elementus: naudojami mediniai, medžio-aliuminio ir gryno aliuminio langai.

Užsakovas nori gauti visą produktų paketą iš vienų rankų – tad mes sukūrėme aukščiausio lygio gamybos įmonę su neribotomis technologinėmis galimybėmis vienoje vietoje“, – sakė V.Silevičius ir pridūrė, kad vis dėlto plastikinių langų gamybos įmonės planuose nėra, kadangi tai prieštarauja įmonės strategijai gaminti kokybišką ir ekologišką produkciją.

Atskleisdamas artimiausius planus, V.Silevičius papasakojo, kad jau pradėtas vienas itin įdomus projektas, kuriame bus naudojami naujojoje aliuminio rėmų gamykloje pagaminti langai.

„Metų pradžioje pasirašėme sutartį su laivų gamintoju iš Vokietijos. Juose bus montuojami mūsų įmonėje pagaminti aliuminio langai – kiekviename po 15-25 vienetų. Pirmam laivui langai jau sumontuoti, gavome aukščiausią įvertinimą“ , – sakė V.Silevičius.

„Doleta“ nuo 1992-ųjų specializuojasi medinių ir medžio-aliuminio langų, žiemos sodų, fasadų bei durų gamyboje.

Milijoninės investicijos į technologijas, inovacijas ir tyrimus bei personalo mokymus sudarė bendrovei prielaidas imtis itin sudėtingų ir nestandartinių projektų bei įsitvirtinti ne tik Lietuvoje, bet ir Rytų bei Vakarų Europoje, o taip pat tokiose šalyse kaip Japonija, Izraelis, JAV.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.