„Kiss“ verslo imperijos kūrėjas: pinigų stoka yra blogio šaknys

Roko žvaigždė Gene Simmonsas save lygina su baltuoju rykliu: kai mato grobį, pamiršta visa kita. Grobis jam – pinigai, uždirbti ne tik ant scenos. Legendinės roko grupės „Kiss“ lyderio turtas vertinamas daugiau nei 300 milijonų JAV dolerių, tačiau vokalistui to negana.

„Kiss“ vokalistas B.Simmonsas sako, kad jam pinigų niekada nebus pakankamai.
„Kiss“ vokalistas B.Simmonsas sako, kad jam pinigų niekada nebus pakankamai.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 28, 2015, 10:12 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 4:26 PM

Jis prisipažįsta – gyvena tam, kad uždirbtų daugiau pinigų. Tokio troškimo priežastis – skurdi dainininko vaikystė.

„Kiss“ vardas – visur

Dainininkas, grojantis dar ir bosine gitara, surenka pilnus stadionus gerbėjų. O apie gyvenimą turi griežtą poziciją.

„Gyvenimas yra verslas. Todėl aš elgiuosi kaip ryklys – jie privalo judėti, nes kitu atveju nuskęs. Todėl aš niekada nenustoju medžioti daugiau pinigų. Man jų niekada nebus pakankamai“,– BBC žurnalistui ture po Pietų Ameriką pasakojo G.Simmonsas.

Jis garsėja savo palaidu liežuviu, tačiau G.Simmonsas visada buvo grupės finansiniais smegenimis. Faktiškai jis yra „Kiss“ generalinis direktorius, jei grupė būtų tik verslo kompanija.

Nuo tada, kai Niujorke 1973 metais susikūrė „Kiss“, G.Simmonsas visada domėjosi finansais ir verslu. O jo pagrindinė idėja – uždirbti iš licencijuotų produktų – pasiteisino.

„Kiss“ per savo karjerą pardavė daugiau nei 100 milijonų kopijų, ir tai yra daugiausiai „auksinių“ diskų išleidusi JAV grupė. Tačiau jie daugiau uždirbo ne iš įrašų, o iš kitokios prekybos.

Nuo prezervatyvų iki kredito kortelių

Per 42 metų grupės istoriją „Kiss“ vardas puikavosi ne tik ant albumų viršelių. Grupės pavadinimą galima išvysti ant maždaug 5 tūkstančių skirtingų daiktų – nuo marškinėlių ir skrybėlių iki kredito kortelių ir net prezervatyvų.

Papuošalai, pliušiniai žaislai, Helovino kostiumai, paplūdimių rankšluosčiai, golfo aikštynas, kavinės – visa tai galima rasti su „Kiss“ ženklu, o už jo panaudojimą grupei byra solidūs dividendai.

Tai jau tikra verslo imperija, kuriai diriguoja G.Simmonsas, besistengiantis ją dar labiau užauginti.

Tiesa, dėl to roko grupė sulaukia ir kritikos. Skeptikai sako, kad grupė per daug susikoncentravo ties komercija, taip nusipigino ir savo verslumu nupigino net savo muziką. Tačiau BBC žurnalistui dainininkas ramiu tonu prisipažino negerbiantis tokių nuomonės reiškėjų, nes jie nepasiekė tiek, kiek „Kiss“.

„Tai pavadinčiau „Kiss“ verslu. Kiekviena grupė parduoda marškinėlius ir kitus daiktus su savo užrašais. Tačiau kiti tai daro ne taip gerai kaip mes“, – sako G.Simmonsas.

Pinigų troškimas – iš skurdžios vaikystės

Jo poreikį uždirbti daugiau pinigų galima paaiškinti skurdžia vaikyste. Jis yra motinos, išgyvenančios Holokaustą, sūnus. Gimė Izraelio mieste Haifoje 1949 metais, o tikras vardas yra Chaimas Witzas.

Iš savo vaikystės jis prisimena didelį skurdą, tačiau pirmuosius verslininko požymius būsimas „Kiss“ lyderis atskleidė būdamas septynerių metų, kai su bičiuliu pradėjo rinkti vaisius ir pardavinėti šalia kelio.

Jis sako, kad tai buvo pirmosios verslumo pamokos. Kai G.Simmonsas ūgtelėjo, šeima emigravo į JAV. Niujorke, žiūrėdamas televizorių, pirmą kartą pamatė „The Beatles“, ir buvo sužavėtas. O 1973 metais jau buvo suformuota „Kiss“ grupė. Nors rokeriai scenoje jau daug metų, tačiau pajamos G.Simmonsui visada rūpėjo labiausiai. Tiesa, jis sėkmę linkęs sieti su puikia komanda.

„Kai aš vairuoju, matau viską. Bet kai atidarau kapotą, nesuprantu, kaip veikia variklis“, – apie ‘Kiss“ verslo imperijos veikimą vaizdžiai pasakojo dainininkas.

„Laimei, įdarbinu žmones, kurie gal visa tai padaryti. Mūsų komanda yra šauni, o kiekvieną vakarą ant scenos užkuriame tikrą pragarą. Mes rimtai žiūrime į reikalą“, – dėstė G.Simmonsas.

Į koncertus – su kompiuteriu

Gal todėl, kad pasitikėta talentingais žmonėmis, kurie „Kiss“ vardą pavertė plačiai žinomu už roko arenų. Pavyzdžiui, tokiu pavadinimu veikia restoranų tinklas, Amerikos futbolo komanda, net televizijos programa, realybės šou, siaubo filmus kurianti kino kompanija, knygų ir žurnalų leidyklos, vertimų centrai.

G.Simmonsas sako, kad jam užtenka laiko viskam, ir jam patinka daug dirbti. Ir jo niekada nekamuoja pagirios – roko žvaigždė nevartoja nei alkoholio, nei narkotikų.

„Tik pagalvokite, kiek žmonės iššvaisto laiko niekams – savaitgaliai, atostogos, Kalėdos. O aš visada dirbu. Kai esu koncertiniame ture, aš paprastai dirbu kompiuteriu“, – prisipažino atlikėjas. O kai grįžta namo į Los Andželą, pas ilgametę partnerę Shannon Tweed, aktorę ir buvusią „Playboy“ žvaigždę, bei du vaikus, dainininkas ir toliau dirba.

„Aš kaip milijardierius investuotojas Warrenas Buffettas, kuris kiekvieną rytą keliasi anksti ir eina į darbą žinodamas, kad jam jau nebereikia pinigų. Aš gyvenu tam, kad uždirbčiau daugiau pinigų. Žmonės, kurie sako, kad pinigai yra viso blogio šaknys, yra neteisūs. Pinigų trūkumas yra blogio šaknys“, – samprotavo „Kiss“ žvaigždė.

Parengė Marius Jokūbaitis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: prezidentiniai debatai ar parodija?