Lietuvišką kaimo turizmo sodybą kurs Didžiojoje Britanijoje

Kaimo turizmo sodyba Didžiojoje Britanijoje, o gal Japonijoje ar Kanadoje. Tokių drąsių minčių, pamačiusi, kaip juda jų poilsio paslaugas siūlantis verslas Varėnos rajone, Pagronyčio kaime, turi kauniečių Sukackų šeima. Kada lietuviškas šaknis turinti kaimo turizmo sodyba atsiras Japonijoje, kalbėti per anksti, tačiau Didžiojoje Britanijoje reikalai jau pajudėję.

Sodyba „Nojaus laivas“ neilgai trukus turės „seserį“ Didžiojoje Britanijoje.<br>S.Viltrakytės nuotr.
Sodyba „Nojaus laivas“ neilgai trukus turės „seserį“ Didžiojoje Britanijoje.<br>S.Viltrakytės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Simona Viltrakytė

Apr 29, 2015, 12:11 PM, atnaujinta Jan 5, 2018, 12:20 PM

„Ten kaimo turizmo sodybą turėtume atidaryti 2017-2018 m. Jei nespėsime iki to laiko, iki 2020 m. ten tikrai kažkas turėtų įvykti“, – garantavo Rimas Sukackas, sodybos „Nojaus laivas“ savininkas – Noriu, kad mišrios lietuvių ir britų šeimos, pabuvusios pas mus Dzūkijoje, tą patį rastų ir Didžiojoje Britanijoje“.

Kadangi Didžiojoje Britanijoje įsitvirtinusi Sukackų dukra, tenykščio „Nojaus laivo“ vairas bus patikėtas jai.

Apskritai visas verslas, R.Sukacko tikinimu, ir buvo sukurtas su mintimi, kad jį perims vaikai.

„Pirmokas sūnus jau dabar, pamatęs, kad atvažiuoja žmonės, išeina jų pasitikti klausdamas: „Jums kokią vilą gal?“, – šypsosi R.Sukackas.

Beje, mintis „Nojaus laivą“ nuplukdyti į Japoniją – taip pat vienos iš penkių Sukackų atžalos. Tiesa, kol kas planas labai abstraktus ir ar kada iš tiesų japonai galės pajusti, ką reiškia lietuviška kaimo turizmo sodyba, dar kalbėti per anksti.

O štai pati sodyba Dzūkijoje auga kaip ant mielių. Viena vila atidaryta šiemet, vien per ateinančius dvejus metus verslininkai ketina išsiplėsti dvigubai – pastatyti dar aštuonis namukus. Po dvejų metų čia turėtų iškilti ir 2 tūkst. kvadratinių metrų viešbutis, kuriame bus 36 dviviečiai ir 8 apartamentai.

„Esame priversti plėstis, nes auga įmonės, kurios pas mus užsisako paslaugas. Jei vienais metais įmonė turėjo 70 darbuotojų, tai po metų kitų – jau 250. O tiek žmonių šiandien mes sutalpinti negalime“, – kalbėjo R.Sukackas.

Įmonės ir rusakalbiai – didžiausios klientų grupės, atvykstančios į sodybą Pagronyčio kaimą. Būna, kad rusus, kai sodybą nori išsinuomoti įmonės, savaitgaliais išvežame į pajūrį pas ten esančius partnerius. Ir jiems pramoga, ir mums gerai“, – pasakojo verslininkas.

Dėl to jis su šeima svarsto Klaipėdoje turėti savo viešbutį, kuriame būtų iki 20 dviviečių kambarių. Verslininkai dairosi po Klaipėdą, norėdami čia įkurti viešbutį. „Turime siūlymą pirkti vilą, tačiau nežinau, ar to noriu – juk statant nuo pamatų, gali pasidaryti taip, kaip nori“, – sakė R.Sukackas.

„Nojaus laivas“ Dzūkijoje atsirado 2009 metais. Nusprendusi imtis verslo, šeima svarstė, ką pasirinkti – statyti viešbutį ar įrengti kaimo turizmo sodybą. Apsistojo prie sodybos. Porą metų užtruko, kol surado vietą, kur norėtų įsikurti. Galiausiausiai, išmaišę visą Lietuvą, įsikūrė Merkinės seniūnijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.