Unija, kuri klientų pasitikėjimą pelno jau 19 metų

Artėjant Vilniaus regiono kredito unijos (VRKU) devynioliktajam gimtadieniui, kuris bus gegužės 30-ąją, unijos kolektyvas įsitikinęs, kad jų ilgo ir sėkmingo gyvavimo paslaptis – tradicinės bankininkystės puoselėjimas ir kartu diegiamos naujovės.

„Mes išlaikome ir itin puoselėjame gyvo bendravimo tradicijas“, – sakė VRKU administracijos vadovė K.Simonovič.<br>D.Umbraso nuotr.
„Mes išlaikome ir itin puoselėjame gyvo bendravimo tradicijas“, – sakė VRKU administracijos vadovė K.Simonovič.<br>D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

May 8, 2015, 2:18 PM, atnaujinta Jan 4, 2018, 12:56 PM

VRKU pasitiki jau per 3 tūkstančius narių Vilniuje ir Vilniaus regione. Šis skaičius nuolat auga, tad paslaugas unija teikia keturiuose klientų aptarnavimo skyriuose: dviejuose Vilniuje, po vieną – Didžiojoje Riešėje ir Šalčininkuose.

Administracijos vadovė Kristina Simonovič tikra, kad VRKU stiprybė – suburta stipri profesionalų komanda, kurią vienija bendros vertybės ir siekiai: „Mes tikime tuo, ką darome, kasdien daug dirbame siekdami sukurti ilgalaikį finansinės partnerystės ryšį su savo nariais.“

– Kas jums padėjo 19 metų išlikti rinkoje ir pastaraisiais metais sustiprėti?

– Tikiu, kad unijos sėkmė – profesionali komanda, dėl savo ilgametės patirties finansų srityje sugebanti pasiūlyti nariams aukščiausios kokybės finansinius sprendimus.

Mums sekasi, nes kokybiškos finansinės paslaugos unijoje teikiamos už mažesnę kainą. Klientai tai vertina. Dirbame neprisiimdami pernelyg didelės kredito rizikos, siekiame ilgalaikių tikslų. Mums svarbiausia – narių pasitikėjimas ir ilgalaikės veiklos užtikrinimas.

Unija pastaruosius trejus metus smarkiai augo. Plėtra, palyginti su kitų unijų augimu, buvo spartesnė. Dabar jau esame septintoje vietoje pagal aktyvų dydį tarp Lietuvos centrinės kredito unijos grupės kredito unijų. Išsiskiriame individualiu požiūriu į kiekvieną narį bei aptarnavimo kultūra.

Mūsų vertybės – atsakomybė, pagarba, saugumas – atsispindi kasdienėje veikloje. Siūlome klientui tinkamą produktą ar paslaugą už tinkamą kainą.

– Pabrėžėte, kad Jums svarbus ilgalaikės veiklos užtikrinimas. Kaip to siekiate?

– Mūsų nariai (indėlininkai) patikėjo mums savo lėšas, todėl mūsų užduotis yra saugiai jas investuoti, t.y. siekiame didžiausio pelno esant priimtinam rizikos lygiui.

Daug dėmesio skiriame paskolų portfelio rizikos valdymui. Taip pelnome narių pasitikėjimą. Jie juk mato, kad išduodami paskolas laikomės gana griežtų kreditavimo sąlygų ir mūsų narių investuotos lėšos yra saugios.

– Kas yra jūsų klientai?

– Mūsų klientas – fizinis ar juridinis asmuo, kuriam reikia finansinių paslaugų ir sprendimų. Tai žmonės, vertinantys kokybę ir finansinį saugumą. VRKU nariu fizinis asmuo gali būti, jeigu jis gyvena, dirba ar mokosi Vilniaus mieste ir Vilniaus apskrityje.

Siūlome finansinius sprendimus ir verslo klientams. Narėmis gali tapti vidutinės, mažos ir labai mažos įmonės, buveinę turinčios anksčiau minėtose teritorijose.

Mes išlaikome ir itin puoselėjame gyvo bendravimo tradicijas. Tačiau vis daugiau kuriame ir siūlome galimybių naudotis unijos paslaugomis internetu, tobuliname interneto tinklalapį, esame socialiniame tinkle „Facebook“. Siekiame būti kaip įmanoma arčiau savo narių ir klientų.

Savo klientams suteikiame galimybę turėti atsiskaitomąją sąskaitą, mokėjimo korteles, naudotis internetine bankininkyste, daryti pavedimus. Unijos, kurios nepriklauso Lietuvos centrinei kredito unijai, šių paslaugų klientams neteikia.

– Kodėl patrauklu iš jūsų skolintis arba padėti indėlį?

– Teikiame paskolas fiziniams ir juridiniams asmenims. Vartojimo paskolų ir vartojimo paskolų su užstatu palūkanų norma ir sąlygomis mes konkuruojame su bankais. Būtent šios paskolos sudaro didžiąją dalį išduodamų paskolų.

Taip pat bendradarbiaujame ir su mūsų regiono ūkininkais. Jiems suteiktos paskolos sudaro apie 10 proc. visų suteiktų paskolų.

Taupyti verta, nes indėlių palūkanų norma didesnė nei bankuose – ji siekia 1,8 proc. Visi indėliai iki 100 tūkst. eurų arba ekvivalentas kita valiuta yra apdraudžiami VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“. Šiuo metu nariai gali taupyti eurais ir JAV doleriais.

Indėliams (i-indėlis) taikome dar didesnę palūkanų normą – 3,5 proc. Tai produktas žmonėms, kurie linkę rizikuoti. 20 proc. investuojamos sumos įnešama į papildomus pajus (ši dalis nėra indėlis ir nėra draudžiama VĮ „Indėlių ir investicijų draudimas“). Apstu klientų, kurie mus pažįsta, pasitiki, todėl dažnai renkasi šį produktą.

Gimtadienio mėnesį unija nutarė įteikti dovaną paramos ir labdaros fondui „Mamų unija“. 50 procentų bendros narystės stojamojo mokesčio sumos gegužės mėnesį bus skirta vaikams, sergantiems onkologine liga. Taigi unijos pavadinimą apglėbusios rūpestingos rankos – neatsitiktinis simbolis. Unija finansines paslaugas teikia saugiai, kokybiškai ir užtikrintai, rūpinasi kiekvienu savo nariu ir ištiesia pagalbos ranką tiems, kuriems jos labiausiai reikia.

Faktai ir skaičiai

VRKU yra viena ilgiausiai veikiančių kredito unijų Lietuvoje – skaičiuoja jau 19 gyvavimo metus.

2015 m. I ketvirtį VRKU turtas sudarė 17 mln. eurų, pelnas – 228,22 tūkst. eurų, paskolų portfelis – 8,3 mln. eurų.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.