Po 13 metų pertraukos „Linava“ turi naują vadovą – E. Mikėną

Skandalų ir tarpusavio nesutarimų ilgai purtyta Nacionalinė vežėjų automobiliais asociacija „Linava“ pagaliau turi naują prezidentą. Juo tapo Erlandas Mikėnas.

E.Mikėnas.
E.Mikėnas.
Daugiau nuotraukų (1)

Vakaris Deksnys

2015-06-10 23:01, atnaujinta 2017-11-23 06:19

Išsirinkti vadovą vežėjai galėjo dar prieš keletą savaičių, tačiau tuomet vykusiame kongrese nesusirinko pakankamai balso teisę turinčių narių.

Trečiadienį Kėdainiuose vykęs pakartotinis kongresas buvo irgi aršus bei užtruko iki vėlumos. Iš pradžių vežėjai nusprendė pagaliau patenkinti buvusio „Linavos“ prezidento Algimanto Kondrusevičiaus sprendimą pasitraukti iš pareigų.

Tiesa, kone trylika metų asociacijai vadovavęs ir ne sykį įvairiais nusižengimais kaltintas veikėjas atsistatydino dar anksčiau, todėl toks kongreso sprendimas tebuvo formalumas.

Vis dėlto naujo prezidento rinkimai parodė, kad visiškos vienybės vežėjų gretose nėra. Iš pradžių prisistatė septyni kandidatai, tačiau du iš jų nusprendė pasitraukti iš kovos.

Tačiau po pirmojo balsavimo iš likusių penkių naujo vadovo išrinkti nepavyko – niekas iš pretendentų negavo būtino balsų skaičiaus.

Tik po antrojo turo, kuris baigėsi vėlai vakare, paaiškėjo, kad naujuoju asociacijos prezidentu tapo Erlandas Mikėnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.