Prezidento posto siekiantis magnatas paskelbė apie savo turtą

JAV verslo magnatas Donaldas Trumpas, siekiantis tapti respublikonų kandidatu

D.Trumpas savo turtą įvertino 10 milijardų JAV dolerių.<br>AP nuotr.
D.Trumpas savo turtą įvertino 10 milijardų JAV dolerių.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2015-07-16 11:28, atnaujinta 2017-10-25 22:31

D.Trumpas savo užmojį užimti Baltuosius rūmus finansuoja daugiausiai iš asmeninių lėšų. Jis jau pervedė savo rinkimų kampanijai 1,8 mln. dolerių (1,64 mln. eurų), rodo trečiadienį federalinėms institucijoms pateikti dokumentai.

Šio nekilnojamojo turto magnato kapitalas gali padėti išlaikyti svarbaus veikėjo statusą iki respublikonų pirminių rinkimų, nors partijos pareigūnai susirūpinę dėl jo kontroversiškų pareiškimų apie imigrantus, keliančius pasipiktinimą ispanakalbiams rinkėjams.

10 mlrd. dolerių kapitalą deklaravęs D.Trumpas, kuris, kaip teigia verslininkas, yra beveik 15 proc. didesnis negu praeitais metais, yra turtingiausias žmogus, kada nors siekęs tapti JAV prezidentu.

Jis daug turtingesnis už ankstesnius tai mėginusius padaryti magnatus, tokius kaip Rossas Perot (Rosas Pero), verslo paveldėtojus, tokius kaip Steve'as Forbesas (Stivas Forbsas), arba privačius investuotojus, tokiu kaip Mittas Romney (Mitas Romnis), 2012 metais tapęs respublikonų kandidatu.

Be kitų šaltinių, D.Trumpo pajamas papildė 214 mln. dolerių, uždirbtų už televizijos NBC kurtą verslo talentų šou „Mokinys“ (The Apprentice), kurio buvo parodyta 14 sezonų. Tačiau NBC neseniai nutraukė ryšius su D.Trumpu po jo skandalingų pasisakymų apie meksikiečius imigrantus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.