„Swedbank“ ir „Lietuvos energija“ – skaidriausios įmonės

Vienas didžiausių komercinių

Didžiausių šalies įmonių atskaitingumo tyrime „Swedbank“ skirtas 91, o „Lietuvos energijai“ – 81 balas iš 100 galimų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Didžiausių šalies įmonių atskaitingumo tyrime „Swedbank“ skirtas 91, o „Lietuvos energijai“ – 81 balas iš 100 galimų.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 29, 2015, 11:39 AM, atnaujinta Oct 22, 2017, 8:19 PM

Organizacijos atliktame didžiausių šalies įmonių atskaitingumo tyrime „Swedbank“ skirtas 91, o „Lietuvos energijai“ – 81 balas iš 100 galimų, rašoma pranešime.

„Visame pasaulyje pažangios bendrovės skiria vis daugiau dėmesio atskaitingumui ir korupcijos rizikų suvaldymui. Tai puikus būdas užmegzti glaudesnį santykį su bendruomenėmis, kuriose jos veikia, bei sumažinti korupcijos tikimybę. Jei visgi darbuotojai į ją įsiveltų, didesnis atskaitingumas gali padėti sumažinti teisines pasekmes bendrovei“, – pranešime sakė „Transparency International“ Lietuvos skyriaus vadovas Sergejus Muravjovas.

Pasak jo, apie antikorupcines priemones išsamiausiai informuoja „Swedbank“ (100 balų), apie organizacinę struktūrą – naftos bendrovė „Orlen Lietuva“ (90 balų), apie mokamus mokesčius, investicijas ir kitus finansus – „Lietuvos energija“ (100 balų).

Bendras 41-os tirtos žemės ūkio, bankininkystės, prekybos, naftos bei chemijos įmonės atskaitingumo vidurkis siekė 22,3 balo, o ketvirtadalis įmonių gavo 0 balų.

Tyrimo metu įmonių interneto svetainėse stebėta, kiek informacijos jos atskleidžia apie struktūrą ir finansus, taip pat bandyta nustatyti, ar bendrovės atskleidžia, kaip suvaldo korupcines rizikas. Pastarosios informacijos buvo mažiausiai: tik 7 įmonės iš 41 skelbia etikos kodeksus arba antikorupcines programas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.