„Sweco“ įsigijo Olandijos konsultacijų bendrovę „Grontmij“

Inžinerijos ir konsultacijų

„Grontmij“ įsigijimas yra svarbus strateginis žingsnis, leisiantis „Sweco“ tapti Europos lygio kompanija ir išplėsti turimas kompetencijas.<br>M.Kulbio nuotr.
„Grontmij“ įsigijimas yra svarbus strateginis žingsnis, leisiantis „Sweco“ tapti Europos lygio kompanija ir išplėsti turimas kompetencijas.<br>M.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 6, 2015, 10:26 AM, atnaujinta Oct 11, 2017, 6:53 PM

„Grontmij“ įsigijimas yra svarbus strateginis žingsnis, leisiantis „Sweco“ tapti Europos lygio kompanija ir išplėsti turimas kompetencijas. Iki šiol daugiausiai projektų vykdžiusi Šiaurės Šalyse, „Sweco“ įsitvirtins naujose rinkose ir galės pasinaudoti vertinga „Grontmij“ patirtimi tvarių pastatų, energetikos, taip pat transporto infrastruktūros srityse. Plėtra ir stiprėjančios pozicijos Europoje atvers naujų verslo galimybių ir visai įmonių grupei, ir Lietuvoje veikiančioms koncerno bendrovėms. Mūsų inžinieriai vis dažniau įsitraukia į tarptautinius grupės projektus, kurių po olandų kompanijos įsigijimo, tikėtina, dar padaugės“, – sako „Sweco Lietuva“ prezidentas Artūras Abromavičius.

Anot A. Abromavičiaus, bendrovėje „Sweco Lietuva“ dirbantys inžinieriai ne vienus metus bendradarbiauja su grupės įmonėmis Skandinavijos šalyse. Be įvairios apimties privačių ir valstybinių užsakymų Lietuvoje, vietos specialistai prisideda prie tokių projektų kaip Stokholmo miesto Hendriksdal nuotekų valyklos rekonstrukcija ar naujos metro linijos atkarpos statyba Švedijos sostinėje. Vidutiniškai į tarptautinius projektus šiuo metu įtraukiami 5-8 „Sweco Lietuva“ specialistai.

Per pastaruosius dešimt metų „Sweco“ koncernas įsigijo per šimtą įmonių, o kompanijos pardavimai kas penkerius metus vidutiniškai padvigubėja.

Šiuo metu „Sweco“ Lietuvoje valdo bendroves „Sweco Lietuva“, „Sweco hidroprojektas“ ir „Sweco Energy Consulting“, kuriose dirba daugiau kaip 260 specialistų. Įmonių grupė teikia kompleksines inžinerines paslaugas infrastruktūros, pramonės, energetikos, urbanistikos, vandentvarkos ir aplinkosaugos srityse.

Bendros „Sweco“ koncerno pajamos 2014 metais siekė apie 0,9 mlrd. eurų, Lietuvoje – apie 7 mln. eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.