Ar lietuvių startuolis taps milijardo dolerių kompanija?

Londone dviejų lietuvių sukurtas spontaniškų renginių startuolis „YPlan“ sulaukė pripažinimo iš vieno įtakingiausių technologijų tinklaraščių pasaulyje – „VentureBeat“. Portalas įtraukė lietuvių projektą į stebėjimo vertų pasaulio startuolių penkioliktuką.

Per tris investavimo etapus „YPlan“ jau pritraukė beveik 35 milijonus eurų.<br>YPlan nuotr.
Per tris investavimo etapus „YPlan“ jau pritraukė beveik 35 milijonus eurų.<br>YPlan nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 5, 2016, 12:20 PM, atnaujinta Jun 11, 2017, 9:22 PM

Sąrašą ketvirtus metus iš eilės sudaręs Ken Yeung rašo, jog į jį įtraukia tik tuos projektus, kurių jau artimiausiu metu laukia reikšmingi pokyčiai.

„YPlan“, šiuo metu besiplečiantis ir veiklą taip pat vykdantis Niujorke bei San Franciske, padeda per porą minučių išsirinkti renginį ir į jį iškart nusipirkti bilietą. 2012-aisiais metais pradėjęs veikti startuolis „VentureBeat“ dėmesio sulaukė, nes gali tapti 1 milijardo dolerių vertės kompanija, jei jai pavyks sėkmingai plėstis ir kituose JAV miestuose.

Tokiems spėjimams pagrindo yra: dar 2013-aisiais portalui Lrytas.lt „YPlan“ įkūrėjai teigė, jog jų artimiausiuose planuose – plėtra bent dešimtyje JAV miestų, taip pat Azijoje ir galbūt didžiausiuose Europos miestuose.

Vienas iš „YPlan“ įkūrėjų Rytis Vitkauskas „VentureBeat“ tinklaraščiui sakė, jog ieškos naujų partnerysčių su naujais prekių ženklais ir galbūt netgi išbandys siūlyti rinkoms kitus produktus – ne tik renginius, bet ir, pavyzdžiui, patiekalus.

Per tris investavimo etapus „YPlan“ jau pritraukė beveik 35 milijonus eurų, paskutinis etapas vyko 2014-ųjų pabaigoje. Tarp 16 investuotojų ir tokios žvaigždės kaip aktorius Ashton Kutcher.

Parengė Eimantas Mikšys.

EP Rinkimai

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.