Jaunas lietuvis iš pokerio uždirba šimtus tūkstančių eurų

22-ejų metų Matas Cimbolas, kaip jis pats sako, yra paprastas, niekuo neišsiskiriantis jaunuolis, mėgstantis keliauti ir sportuoti, besidomintis inovacijomis. Tačiau nuo kitų jo bendraamžių jį skiria pasiekimai ir svajonės – jaunuolis jau yra laikomas profesionaliu pokerio žaidėju, laimėjusiu beveik 400 tūkstančių eurų, jis pripažintas praėjusių metų geriausiu Lietuvos pokerio žaidėju. Jo tikslas – triguba karūna.

Didžiausias jaunuolio laimėjimas – kiek daugiau nei 260 tūkstančių eurų pasaulio pokerio ture (WPT) Didžiojoje Britanijoje už pirmąją vietą.<br>M. Cimbolo nuotr.
Didžiausias jaunuolio laimėjimas – kiek daugiau nei 260 tūkstančių eurų pasaulio pokerio ture (WPT) Didžiojoje Britanijoje už pirmąją vietą.<br>M. Cimbolo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 20, 2016, 2:02 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 3:35 PM

Galvosūkiai virto pinigais

Jau nuo mažų dienų Matas, pokerio pasaulyje dar žinomas slapyvardžiu „bebaimis777“, mėgo galvosūkius bei sumanumą lavinančius žaidimus. Visgi, vaikino teigimu, jis tada net nebūtų drįsęs pagalvoti, jog bus tuo, kuo yra dabar – sėkmingas pokerio žaidėjas:

„Mėgau varžytis bet kurioje srityje ir pokeris tam puikiai tiko. Viskas prasidėjo nekaltai, dar mokykloje būnant šešiolikos klasiokai išmokė naujo, greitai populiarėjančio žaidimo. Kai suėjo aštuoniolika, iškart susikūriau „Pokerstars“ platformoje sąskaitą ir pradėjau žaisti nuo žemiausių limitų. Mažais žingsneliais, laiptelis po laiptelio kilau į viršų. Daug bemiegių naktų, daug dienų, skirtų pokerio tobulėjimui, mane padarė laiminčiu žaidėju.“

Remiantis „PokerNews“ pateikiama informacija, kiek daugiau nei 390 tūkstančių eurų per savo neilgą pokerio žaidėjo karjerą laimėjęs Matas, šiuo metu Lietuvoje, pagal savo bendrus rezultatus, yra penktas, pasaulyje – 243.

Didžiausias jaunuolio laimėjimas – kiek daugiau nei 260 tūkstančių eurų pasaulio pokerio ture (WPT) Didžiojoje Britanijoje už pirmąją vietą.

Būtina nepasiduoti provokacijoms

M. Cimbolas teigia, jog pokerio žaidėjus yra labai sunku suskirstyti į kokias nors kategorijas – jie visi labai skirtingi. Visgi juos jungia mokėjimas kontroliuoti save bei nepasiduoti provokacijoms, noras tobulėti ir tapti geriausiu.

Paklaustas, ar skiriasi susikaupimas, kai žaidžiama dėl tūkstančio ir dėl kelių šimtų tūkstančių eurų, Matas buvo kategoriškas:

„Žaidžiama suma mano žaidimo nekeičia, sukasi galvoje tik vienas – kuo tobuliau ir geriau sužaisti kiekvieną situaciją, atiduoti visą save, kad grįžęs į namus negalėčiau savęs graužt, jog ne viską padariau.“

Ar įmanoma iš štai tokio savo pomėgio gyventi, paversti tai savo pagrindine veikla ir darbu? Matas užtikrintas – tikrai taip.

„Iš pokerio gyvenu jau pusketvirtų metų ir galiu drąsiai sakyti, kad tai įmanoma. Pokeris gali būti ir kaip hobis, ir kaip laisvalaikio praleidimas. Priklauso nuo žmogaus, kaip arti kiekvienas prisileidžia pokerį į savo gyvenimą“, – teigia jis.

Anot jaunosios Lietuvos pokerio žvaigždės, kai kurie išsikelti tikslai jau pasiekti, o kai kurie dar laukia savo dienos.

„Norėčiau laimėti trigubą karūną – tai kol kas pavyko tik vienam vieninteliam žaidėjui pasaulyje“, – ambicingų tikslų neslepia Matas.

Triguba karūna – tai Pasaulio pokerio serijos (angl. WSOP – World Series of Poker), Europos pokerio turnyro (angl. EPT – European Poker Tour) bei Pasaulio pokerio turo (angl. WPT – World Poker Tour) trofėjai.

„Kadangi 2014-aisiais laimėjau WPT turnyrą, liko laimėti tik du“, – sako jis.

Neturi dievų, bet turi patarimų

Vaikinas autoritetų pokeryje nesivaiko – jam jau yra tekę žaisti su ryškiausiomis žvaigždėmis prie vieno stalo. Jis sako turintis daug draugų, pokerio profesionalų, kuriuos jam smagu palaikyti.

Lietuvoje tarp visų pokerio žaidėjų, pagal bendrai laimėtas sumas, pirmauja Antanas Guoga, pokeryje dar geriau žinomas kaip Tony G, su solidžiu 4,5 milijonų eurų uždarbiu. Tam, kad jį aplenktų, Matui teks dar pasistengti – skirtumas tarp žaidėjų daugiau nei dešimt kartų. Tačiau jaunuolis sako su A. Guoga nekonkuruojantis:

„Jis pasuko į politiką ir aš jį labai gerbiu, nes yra įvairiapusiška asmenybė bei gyva pokerio legenda, kurį tikrai žino visas pasaulis.“

Norintiems jis pataria imtis šio amato, domėtis pokeriu kiekvieną dieną, ieškoti naudingos ir padėsiančios tobulėti informacijos forumuose ir kituose su pokeriu susijusiuose puslapiuose. Ir svarbiausia – kaip įmanoma daugiau praktikuotis žaidžiant.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.