Paukščių kaime skraido ir Laimės paukštė

Ignalinos rajone, Cijonų kaime gyvena Laimos ir Rimanto Rakauskų šeima. Prieš devynerius metus paveldėję seną senelių sodybą, prieš trejus joje įkūrė Paukščių kaimą. Klegančių, švilpaujančių, kleketuojančių sodybos gyventojų pažiūrėti važiuoja autobusai vaikų ir suaugusiųjų ne tik iš Lietuvos, bet ir iš užsienio.

L.Rakauskienė ir vienas iš laimę nešančių jos auginamų paukščių.<br>Organizatorių nuotr.
L.Rakauskienė ir vienas iš laimę nešančių jos auginamų paukščių.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 23, 2016, 5:15 PM, atnaujinta Jun 10, 2017, 9:41 AM

Su kaimo šeimininkais šį savaitgalį galima susipažinti aktyvaus laisvalaikio ir turizmo parodoje „Adventur“.

„Mano gyvenimo svajonė buvo povai. Vis sakydavau, jei kada persikelsime gyventi į kaimą, auginsiu juos“, – svajonę prisimena sodybos šeimininkė L.Rakauskienė.

Įgyvendinti ją pavyko, kai su vyru persikėlė gyventi į močiutės dovanotą vienkiemį Cijonų kaime, Ignalinos rajone. Povai po kiemą vaikščioti pradėjo, kai gimė poros dukra Mėlika. Vėliau atsirado vištos, žąsys ir putpelės.

„Kai dukra ūgtelėjo, ji apie savo ūkį papasakojo darželio vaikams ir auklėtojai. Auklėtoja panoro mus aplankyti, paskui atvažiavo vaikai iš kito darželio, dar po kurio laiko – jau ir iš kito rajono. Tada ir kilo mintis sodyboje įkurdinti Paukščių kaimą. Tuomet tikrai nemanėme, kad mūsų hobis taps darbu“, – sakė L.Rakauskienė.

Į jos sodybą kaime užsukusiems lankytojams ji rodo ne tik povus, putpeles, fazanus, bet ir stručius bei dekoratyvinių veislių vištas, antis ir žąsis.

„Jei trokšti laimės, tai žinok, kad Laimės paukštė gyvena Cijonuose. Atvažiuok ir surask ją“, – kviečia sodybos šeimininkai.

Paukščių apžiūrėti užsukusiems vaikams jie turi parengę edukacinę programą – iš kaimo vištų ar stručių kiaušinių didžiulėje keptuvėje ant laužo kepa kiaušinienę, verda kvapnią žolelių arbatą, vaišina naminiais sausainiais.

Pasistiprinę kaimo lankytojai žąsų plunksnomis rašo norus, kuriuos ilgu keliu per pelkę neša į Laimės paukščio lizdą.

„Neabejoju, jei tikrai labai nori, visi norai išsipildo“, – sako Paukščių kaimo šeimininkė Laima ir, matyt, yra teisi, nes jos noras auginti povus kaime juk irgi tapo realybe.

Turizmo ir aktyvaus laisvalaikio paroda „Adventur“ vyksta sausio 22-24 dienomis Lietuvos parodų ir kongresų centre LITEXPO. Parodoje dalyvauja 230 turizmo verslo atstovų iš 37 pasaulio šalių. Pirmą kartą parodoje plačiai prisistato Lietuvos miestai ir miesteliai – jų parodoje dalyvauja 50.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.