„Google“ valdanti kompanija tapo pačia brangiausia pasaulyje

Korporaciją „Google“ valdanti kompanija „Alphabet Inc.“ tapo pačia brangiausia kompanija pasaulyje. Ji iš pirmos pozicijos išstūmė „Apple“. Tokią žinią po pirmadienio prekybos biržoje paskelbė agentūra „Reuters“.

„Google“ tapo holdingo „Alphabet“ dalimi.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
„Google“ tapo holdingo „Alphabet“ dalimi.<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 2, 2016, 10:08 AM, atnaujinta Jun 9, 2017, 12:47 PM

„Alphabet“ kapitalizacija siekia 568 mlrd. dolerių, tuo tarpu „Apple“ rinkos vertė — 535 mlrd. dolerių.

Pirmadienį, vasario 1 dieną, „Alphabet“ paskelbė 2015 metų ketvirtojo ketvirčio ir visų finansinių metų ataskaitą. Grynosios praėjusių metų spalio-gruodžio pajamos, lyginant su 2014 metų tuo pačiu laikotarpiu, išaugo 5,3 proc. ir siekė 4,9 mlrd. dolerių. Pardavimai per tą patį laikotarpį išaugo 17,8 proc. – iki 21,3 mlrd. dolerių.

Kelis pastaruosius metus „Apple“ buvo lyderė pagal kapitalizacijos lygį. Iš pirmosios vietos ji išstūmė „Microsoft“, kuri savo ruožtu prieš porą dešimtmečių aplenkė IBM.

2015 metais rugpjūčio 11 dieną „Google“ paskelbė apie didelio masto restruktūrizavimą: padaliniai, kurie užsiėmė plėtros programomis, tolimomis nuo interneto verslo, buvo atskirti ir įkurtos atskiros kompanijos, kurios kartu su „Google“ tapo holdingo „Alphabet“ dalimi.

„Google“ korporacija buvo įkurta 1998 metais. Pagrindinį jos aktyvą – „Google“ paieškos sistemą – kaip mokslo projektą sukūrė tuometiniai Stanfordo universiteto studentai Larry Page'as ir Sergejus Brinas. Būtent šie du „Google“ įkūrėjai praėjusiais metais įsteigė kontroliuojančią bendrovę „Alphabet“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.