Tauragė – bjaurusis ančiukas, virstantis verslo gulbe

Lietuvos verslo tendencijos rodo, kad europietiška gerovė ir ekonominis aktyvumas iš didmiesčių keliasi į provinciją. Užsienio investicijas Lietuvoje koordinuojančios viešosios įstaigos „Investuok Lietuvoje“ analitikai pastebi, kad 2015 metais beveik visos naujos gamybos įmonės buvo įsteigtos regionuose.

Sigitas Mičiulis (kairėje) mero poste dirba beveik metus.<br>lrytas.lt nuotr.
Sigitas Mičiulis (kairėje) mero poste dirba beveik metus.<br>lrytas.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-02-04 16:48, atnaujinta 2017-06-09 05:57

Lietuvos statistikos departamento duomenimis Tauragės apskrityje per 2015 metus įregistruotų ir veikiančių įmonių skaičius padidėjo 8,55 proc. Tai viršijo šalies vidurkį ir po Utenos yra antras geriausias rezultatas Lietuvoje.

2016 m. sausio mėnesį net dvi įmonės paskelbė apie stambias investicijas Tauragėje ir plečiamą gamybą. AB „Vilkyškių pieninė“ ketina investuoti 26 milijonus eurų ir perdirbti pieno išrūgas. Įmonė ketina pagaminti papildomai produkcijos už 32 milijonus eurų per metus ir sukurti 40 gerai apmokamų darbo vietų. Mėnesio pabaigoje Tauragės savivaldybės įmonė UAB „Dunokai“ nusprendė parduoti kelis garažus ir angarą danų koncerno „Netmark A/S“ dukterinei įmonei.

Įmonė pastatys naują 4000 kv. m gamybinį pastatą, į kurį perkels įrengimus iš kitose šalyse įsikūrusių koncerno įmonių. Didžioji dalis abiejų įmonių pagamintos produkcijos bus eksportuojama į užsienio rinkas.

Į Tauragę savo dėmesį turi atkreipti ne tik stambios įmonės, tačiau visi verslininkai, planuojantys plėsti savo gamybos apimtis, o pagamintą produkciją parduoti Lietuvoje ar eksportuoti užsienio rinkose. Tauragė gali pasiūlyti išskirtines savybes, kurios užtikrintų sėkmingą verslo plėtrą: darbščius ir kvalifikuotus žmones, puikų susisiekimą su stambiausiais Lietuvos miestais, jau veikiančią verslo infrastruktūrą ir investicijoms draugišką rajono valdžią.

Tauragės miestas yra geroje geografinėje padėtyje: iki Klaipėdos – 115 km, Šiaulių – 100 km, Kauno – 140 km, Kaliningrado miesto – 150 km. Patogi geografinė padėtis tranzitui bei gera transporto infrastruktūra yra vienas iš svarbiausių Tauragės rajono privalumų.

Jau daugiau kaip dešimt metų Tauragėje veikia privačia iniciatyva įkurtas Tauragės industrinis parkas. Jis investuotojams gali pasiūlyti įvairaus ploto gamybines ar sandėliavimo patalpas arba norimo dydžio gamybinės paskirties žemės sklypus su parengta infrastruktūra. Parko steigėjo Antano Stankaus teigimu, „dauguma industrinio parko klientų yra užsienio kapitalo įmonės, tačiau esame atviri visiems investuotojams. Reikia pasidžiaugti, kad 2015 m. mūsų parke įsikūrusioms įmonėms buvo labai sėkmingi. Absoliuti dauguma įmonių plėtė savo veiklą iš viso sukurdamos per 100 naujų darbo vietų“.

Beveik metus mero poste dirbantis Sigitas Mičiulis ne žodžiais, o darbais demonstruoja, kad naujų, gerai apmokamų darbo vietų kūrimas Tauragėje yra ne skambus šūkis, o nuoseklus ir kryptingas savivaldybės ir jos politinės vadovybės darbas, kuris yra vertinamas ne tik tauragiškių, bet ir nepriklausomų ekspertų.

Tauragės rajono savivaldybė praėjusiųjų metų pabaigoje pelnė Lietuvos savivaldybių asociacijos prizą „Auksinė krivūlė“ už investicinės aplinkos gerinimą. LPK atstovas S.Besagirskas žurnalui „Veidas“ pasakojo, kad užsienio investuotojus, ieškojusius kur perkelti savo gamybą, pokalbis su Tauragės meru paskatino investicijoms pasirinkti šį rajoną.

„Meras pavežiojo investuotojus po Tauragės industrinį parką, iš karto atsakė į bet kurį klausimą, aiškiai pasakė, kas bus padaryta, kokios sąlygos investuotojui. Meras žino, ko nori ir kaip to pasiekti“, – S.Mičiulį gyrė LPK atstovas.

Tauragės rajono savivaldybė aktyviai skatina ne tik stambius investuotojus. Savivaldybė remia jaunimo verslumą: prisijungė prie studentų verslo projekto „Būk verslus“. Be to, Tauragės rajono savivaldybės taryba yra patvirtinusi tvarką, leidžiančią mažoms ir vidutinėms įmonėms kompensuoti dalį išlaidų, skirtų ilgalaikiam turtui įsigyti, kuris reikalingas darbo vietai steigti.

Prioritetas yra skiriamas darbdaviams, įsteigusiems daugiau kaip dvi darbo vietoms kaimo vietovėje arba įdarbinusiems asmenis iki 29 metų.

Glaudus bendradarbiavimas tarp vietos institucijų ir verslo įmonių leidžia kurti palankią aplinką verslui. Tauragės rajono verslininkai žino, kad kilus biurokratinėms kliūtims, meras Sigitas Mičiulis visada bus jų pusėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.