Gvadelupos salyne bananai auga lietuviškose durpėse

„Danske Bank“ suteikė 2,5 mln. eurų kredito liniją bendrovei „Durpeta“. Gautas lėšas viena seniausių ir stambiausių Lietuvoje durpių gavybos ir perdirbimo įmonių, produkciją eksportuojanti ir į egzotines rinkas, investuos į verslo plėtrą – galės įsigyti reikalingą perdirbimo įrangą.

„Durpeta“, gavusi užsakymą iš Gvadelupos salyno, Karibų jūroje, gamina substratą, skirtą auginti bananams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
„Durpeta“, gavusi užsakymą iš Gvadelupos salyno, Karibų jūroje, gamina substratą, skirtą auginti bananams.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2016-04-20 14:02, atnaujinta 2017-05-28 07:17

„Dirbame itin konkurencingoje rinkoje, bendradarbiaujame su partneriais daugiau kaip 60 pasaulio valstybių, tarp kurių – ir tokios šalys kaip Dominikos Respublika, Izraelis ar Urugvajus. Savo klientams siekiame parduoti galutinį produktą – skirtingiems augalams auginti tinkamą gruntą, o jo gamybos procese – taupiai naudoti turimus resursus. Gautas finansavimas leis plėsti verslą įsigyjant reikalingą perdirbimo įrangą“, – sako „Durpetos“ savininkas Gintaras Rapkauskas.

Pasak jo, būtent technologijos leidžia „Durpetai“ būti tarptautine kompanija – Lietuvoje išgaunamas durpes sumaišius su atitinkamais priedais per kelias minutes galima pagaminti bet kokiam augalui tinkamą terpę. Todėl tarp bendrovės klientų – ir Lietuvos, ir užsienio ūkininkai bei gėlininkai.

„Pavyzdžiui, gavę užsakymą iš Gvadelupos salyno, Karibų jūroje, gaminame substratą, skirtą auginti bananams. Taigi iš Lietuvos nugabentame grunte auga bananų sodinukai, kuriuos mūsų klientas užsisako iš Izraelio. Pasaulis šiandien susiduria su įvairiomis problemomis, tarp kurių – nualintos žemės, užterštos plantacijos. Tad mūsų veiklos sritis yra reikalinga, o perspektyvos šviesios“, – dėsto G.Rapkauskas.

Alfonso Gicevičiaus, „Danske Bank“ Kauno regiono vadovo teigimu, galimybė plėsti ir efektyvinti veiklą yra reikšminga kiekvienai įmonei: „Suteikdami finansavimą sėkmingai veikiančiam verslui, tikime, kad jis ir toliau išlaikys dinamiškus plėtros tempus ir dar labiau sustiprins rinkoje užimamas pozicijas“.

„Danske Bank“ analitikų vertinimu, bendrovės, investuojančios į naujas technologijas ir taip tobulinančios veiklos procesus, gali užsitikrinti konkurencingas gaminamos produkcijos kainas pasirinktose eksporto rinkose ir pasiekti gerų rezultatų. Bendrai prognozuojama, kad Lietuvos eksportas šiemet augs 3,2 proc.

„Durpeta“ – viena seniausių šiuo metu veikiančių durpių gavybos bei perdirbimo bendrovių Lietuvoje, per metus išgaunanti daugiau kaip 500 tūkst. kubinių metrų durpių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.