Įmonės vadovui dirbti pardavėju – vienas malonumas

„Turiu ne vieną pažįstamą, kuris pradėjo verslą ir iškart įsirengė puikų biurą, įsigijo prabangų automobilį ir tik tada pradėjo skaičiuoti. Ne vienas toks verslas greitai baigėsi. Norite verslo? Pirmiausia išmokite skaičiuoti kiekvieną centą ir pardavinėti savo paslaugą kiekvieną akimirką“, – tokia patirtimi dalijasi reklamos gamybos bendrovės „Re formus“ direktorius Vitalis Paradnevičius.

Reklamos gamybos bendrovės „Re formus“ direktorius Vitalis Paradnevičius.<br>Re formus archyvo nuotr.
Reklamos gamybos bendrovės „Re formus“ direktorius Vitalis Paradnevičius.<br>Re formus archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 17, 2016, 12:29 PM, atnaujinta May 21, 2017, 12:14 PM

Savo įmonę jis įsteigė 2008-aisiais – per patį ekonominės krizės įkarštį. Šiandien įmonėje dirba 23 žmonės, o sezono metu jų skaičius visada išauga.

Skaičiuoja kiekvieną centą

Trisdešimtmetis Vitalis nuosavą verslą sukūrė būdamas vos 22-ejų, nes jautė turįs pardavėjo gyslelę. Įmonėje, kurioje dirbo prieš tai, jis buvo vienas geriausių pardavėjų, o šios savo stipriosios pusės nepamiršta iki šiol.

„Nors esu vadovas ir turiu rūpintis visos įmonės reikalais, iki šiol nepamirštu būtinybės pats parduoti įmonės teikiamas reklamos gamybos paslaugas. Tai darau visada – dieną, vakarais, savaitgaliais, keliaudamas, bendraudamas. Man pasisekė, nes pavyko suburti profesionalią komandą, su kuria mes judame pirmyn“, – tikina V.Paradnevičius.

Dideli klientai – dideli reikalavimai

Įmonė yra įsikūrusi patogiose, maždaug 600 kv. metrų plotą užimančiose patalpose, kuriose yra ir biuras, ir spausdinimo, ir gamybos cechai. Įmonės klientai yra ir pavieniai asmenys, smulkios bei vidutinės įmonės, ir didžiausios šalies prekybos, telekomunikacijų, maitinimo bendrovės, bankai, pramonės įmonės.

„Re formus“ vadovas sako, kad visi verslininkai svajoja sužvejoti didelę žuvį – solidų klientą. Tai padidina rinkos pasitikėjimą įmone – jeigu ji jau dirba, ir patenkina stambaus kliento lūkesčius, tai rodo, kad įmone galima pasikliauti.

„Tačiau dideli užsakovai nori visokeriopai apsidrausti nuo galimų nesklandumų, tad natūralu, kad sutartyse reikalaujama turėti verslo civilinės atsakomybės draudimą. Kadangi sudarydami sutartis neretai išgirstame klausimą, ar turime draudimą, suprantu, kad ne visos įmonės pasiruošusios dirbti su stambiais klientais“, – sako V.Paradnevičius.

Trenkė žaibas

„Re formus“ verslą draudžia: naudojasi turto, civilinės atsakomybės, darbuotojų draudimu. Priežastis paprasta – noras užtikrintai planuoti įmonės veiklą.

„Tiesiog atėjo toks laikas, kai verslas gerokai įsibėgėjo, ir suvokiau, kad reikia planuoti veiklą, finansų srautus kelerius metus į priekį. Kad tai galėčiau netrukdomai daryti, turėjau užsitikrinti, kad nebus didelių netikėtų išlaidų, kurios turėtų neigiamos įtakos verslo plėtrai. Daug ką reikia apgalvoti ir tinkamai apsidrausti“, – sako įmonės vadovas.

Įmonėje buvo atvejis, kai po mieste praūžusios audros ceche įmonės darbuotojams nepavyko įjungti nė vienos spausdinimo mašinos. Paaiškėjo, kad įranga sutriko dėl žaibo iškrovos.

„Spausdintuvai yra vienas iš pagrindinių mūsų darbo įrankių. Patikėkite, nerimo tą dieną buvo daug – neveikė nė vienas jų. Tiesa, tą kartą pavyko gana greitai sutvarkyti gedimus ir tęsti darbo procesą. Tai mums svarbiausia, nes mes privalome išlikti patikimu partneriu“, – sako verslininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.